Home / Пътуване / Най-добрите европейски градове за съблазън

Най-добрите европейски градове за съблазън

Разглеждаме някои от най-добрите места в света за съблазън, но този път оставаме малко по-съсредоточени

кухня Италия

Ако сте се запътили към Европа (или просто ви трябва извинение, за да го направите), погледнете списъка ни за най-добрите места за съблазън или лек, неангажиращ флирт. А защо не и за допълнително разпалване на страстта?

Рим

Този град е пропит с история. Може би ви хрумва, че единственото, което можете да правите там, е да разглеждате забележителности. Пробвайте поне веднъж да посетите Вечния град, за да хапнете. Но не набързо, а по италиански – бавно и разточително. Това, което някои може би не знаят, е, че Рим предлага уникална комбинация от кулинарни възможности, вариращи от прости и традиционни до модерни и упадъчни. А след като сте хапнали, може да се запътите към Testaccio. Стигнете ли там, ще разберете защо. Останалото оставяме на въображението ви.

Монако

Ако никога не сте били в Монако, може би ще ни е трудно да ви го обясним. И все пак да се опитаме… Разбъркайте две части от забавленията на Лас Вегас, две части парижка изтънченост и прибавете щипка италиански стил. Онова, което ще получите, е Монако. Монако обединява средиземноморската храна, силно повлияна от италианската кухня и съставки, но направена във френски стил. Това не е място за пътници с ограничен бюджет, нито за бюджетни кулинари.

Прага

Стил и романтика в Прага

Стил и романтика в Прага

Чешката кухня е смес от аромати и съставки от Централна и Източна Европа и е повлияна от кухните на много култури. Известна е с яхниите, кремообразните сосове и разбира се, със зелето. Съвременните готвачи в Прага издигнаха тази храна на ново ниво. Ако търсите начин да разширите вашите кулинарни хоризонти, екскурзията до Прага ще бъде вкусна и интересна.

Виена

Виена оставяме за десерт. Навярно вече сте наясно за каква съблазън иде реч. Едва ли някой може да устои на парченце виенски шоколад. Може и да му се размине, само ако имате под ръка белгийски шоколад, който по нищо не отстъпва на виенския. Но да оставим шоколада настрана. Във Виена може да хапнете уникалния виенски шницел. Това е мястото, където вкусното пържено ястие е родено. Отделете няколко часа и за историческите кафенета. Може да се поглезите и с най-изисканата вечеря в Европа. За целта посетете Steirereck или Figlmuller. И ако оставим снобарията настрани, във Виена може да похапнете вкусно дори и на улицата. Любезните улични продавачи ще се погрижат за това.

2 comments

  1. яж ,пий и обичай….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*