Home / Пътуване / Основни и задължителни артикули за къмпинг

Основни и задължителни артикули за къмпинг

Малко са видовете почивка, които дават толкова свобода, колкото къмпингуването. Прекарването на една седмица на открито може да бъде невероятно приключение или истински кошмар. Обикновено доброто или лошото къмпинг изживяване се свежда само до един фактор: какво сте опаковали (или пък не) за пътуването.

Независимо дали сте за първи път на къмпинг, или опитен любител на оцеляването, не напускайте дома си без къмпинг оборудване, което е задължително за излет сред природата.

Палатка

Дори ако предпочитате да спите под звездите, винаги трябва да имате под ръка палатка или друго аварийно убежище за всеки случай.

Спален чувал

къмпинг

Къмпингуването дава свобода

Почивката на легло от мъх и листа може да звучи забавно, но няма да Ви стопли, когато слънцето залезе. Ако отидете без спален чувал, в най-добрия случай рискувате неудобен нощен сън, а в най-лошия – излагане на опасност.

Бутилка с вода

Водата е от съществено значение за оцеляването на открито. Последното нещо, което всеки къмпингар иска, е да остане без свеж запас от вода, особено след като пиенето от езеро или язовир може да причини сериозно заболяване поради бактерии.

Кибрит

Къмпингът не е къмпинг без топъл, пукащ лагерен огън, така че ще Ви е необходим кибрит.

Комплект за първа помощ

Дълъг ден на туризъм може да доведе до мехури, които изискват превързване. Малките порязвания и ожулвания също могат да причинят голям дискомфорт, ако не се лекуват. Не забравяйте да вземете слънцезащитен крем и репелент против насекоми.

Джобно ножче

Джобният нож е най-добрият многофункционален инструмент на открито. Той може да се използва за подрязване на въже, срязване на въдица, нарязване на стръв, нарязване на сирене или наденица, отваряне на плътно затворен пакет и др.

Карта и компас (или зареден GPS)

Ако Вашият маршрут изисква пешеходен туризъм в отдалечени райони, не тръгвайте без карта и компас или GPS. Постоянните промени в позицията на слънцето могат да направят горските забележителности да изглеждат непознати, което кара туристите да се дезориентират.

Подходящо облекло

Къмпингът означава да имате на разположение само няколко дрехи за смяна, така че е важно да ги поддържате сухи. Изберете леко, водоустойчиво яке за дъжд, което ще побере няколко слоя дрехи.

Фенер или челник

Ако трябва да намерите предмет в палатката си или да посетите тоалетната през нощта, преносима лампа, захранвана с батерии, е безценна.

Тоалетна хартия

Кората и листата са лоши заместители на тоалетната както по отношение на комфорта, така и по отношение на хигиената.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*