Home / Пътуване / Малдиви, Сейшели или Австралия! Всеки заслужава тези райски почивки!

Малдиви, Сейшели или Австралия! Всеки заслужава тези райски почивки!

Малдиви, Сейшели или Австралия… Изборът зависи от вас!

Когато човек достигне определено състояние на духа, представите му за добре прекарана ваканция се променят…

На преден план идва истинската почивка на възможно най-закътаното и безлюдно място на света. Кътче далеч от шума на хората, автомобилите, суетата, умните устройства и най-вече стреса.

А още при вдишването на първата глътка въздух след пристигането се случва чудо и цялата умора просто изчезва, благодарение на опияняващата гледка.

Разбира се, вариантите за добро прекарване са безброй, а изборът е според желанията. Често наистина класната почивка се свързва с много лукс и бляскави хотели.

Съществуват обаче райски кътчета, които са толкова невероятни, че предизвикват недоумение, пише в. „Телеграф“. А луксът на стаите отстъпва сериозно назад пред магнетичната екзотика на заобикалящата природа.

Уникално

Замисляли ли сте се някога, че е възможно да спите под вода и преди лягане вместо овце да броите рибки?

Да, всеки има този шанс, стига да отиде до Кей Ларго, Флорида в САЩ. Там се намират уникални подводни стаи, които се дават под наем, а за да се стигне до тях, посетителите трябва буквално да се гмурнат.

Стените и таванът са абсолютно прозрачни, за да се любувате на океанските обитатели, накъдето и да погледнете. Най-невероятното тук е, че е необходима само чаша вино, а гледката ще свърши останалото за спомени до живот.

Пък току-виж, ако гледате внимателно, може да забележите и русалка. Странната постройка на този хотел някога е била лаборатория за изследване на морския свят, а днес една нощ подводен живот там е 450 долара.

Заряд

Малдиви

Малдиви – райско кътче!

Южна Америка също крие своите уникати. Едно такова място с вълшебен заряд и пъстри картини е Вила Анди в Перу. Скритото местенце предлага нестандартно преживяване. Обещавайки уединение на

своите гости с частен плаж, разположен на частен остров в езерото Титикака, както и уникална гледка на красив пейзаж през всеки сезон. Тази нетрадиционна дестинация не разполага с телевизори и с електричество.

Затова е най-добре компютрите да останат у дома и да бъдат заменени от куп книги, защото дори и да носите електроника, няма къде да бъде заредена.

От друга страна, за да е пълен комфортът, обслужването е на високо ниво и през цялото денонощие на разположение има моторна лодка, с която може да се обикаля огромното езеро. Цялото това удоволствие струва малко над 500 долара на нощ.

Бонусът е, че свещите са включени в цената.

Диво

Друго райско кътче е хотел „Блуумфийл“ на територията на щата Куинсленд в Австралия. Той е специална класа заради своето разположение. Тук също няма да имате нужда от лаптопа си, но със сигурност трябва да се запасите с малък самолет. А след кацането да ви чака джип, за да ви прекара през частично пустинните местности и бреговете на бързите реки.

При пристигането до желаната точка, ще се изправите лице в лице с удивителна гледка. Самият хотел е разположен в гората, която граничи с уникален риф. Забавленията, които предлага околията, са скално катерене, красиви водопади и риболов, а за край на деня може да възстановите сили с ободряващ масаж.

За една нощ престой на това диво място двойка ще заплати 500 долара. Австралия е с приятен за туризъм климат, но за да се посети хотел „Арктик“ в Гренландия, се изисква смелост. Разположен в много северна точка, хотелът е заобиколен от айсберги, много сняг и спираща дъха кристална гледка. В случай че сте решили съвсем да се потопите в полюсната обстановка, има възможност за нощувка в иглу. А в зависимост от желанията ви цените започват от 200 долара.

Студено!

Не толкова северно, но почти толкова студено, ще ви се стори и посещението на хотел „Гарвалт“, в Шотландия. Пълното усамотение на гостите е гарантирано, защото мястото е откъснато от цивилизацията. Единствените съседи са два ловни резервата. Но риболовците могат да пробват уменията си и да хванат сьомга от изкуствените водоеми.

Ако се посети в правилния момент, може да се наблюдава Северното сияние. Дългите разходки са част от развлеченията, а на километри разстояние няма да срещнете жива душа. Огромните ята птици, които са често явление там, могат да се наблюдават с бинокли. А ако студът надвие, хотелът предлага красива и голяма уютна камина, подходяща за релакс, пише в. „Телеграф“.

Плажно

След няколко студени предложения, трябва да се обърне внимание и на закътаните райски кътчета, където лятото не свършва, а банският е всичко, от което имаш нужда в гардероба си. На Манафару, Малдивите, човек може да се потопи в истинската екзотика, защото за 650 долара за нощ може да си наеме чудна къща, която не е оградена от морава, а от бял пясък и вода.

Те са цял миниквартал и са обединени под името Плажна къща.

Оригиналните постройки са изцяло от дървен материал и въпреки че са отделени и самостоятелни, обслужването е на много високо ниво. В комплекса има на разположение спа, галерии, както и ресторанти.

Малдиви може да се сравни със скъпоценен камък заради безконечния тюркоазен блясък на съвършено чистата вода, ситния пясък, напомнящ на пудра, и многобройните коралови острови.

Нереално

Сейшелските острови се явяват като конкурент на Малдивите, но всеки от тях си има скрити козове, които са несъпоставими по красота. Петзвезден лукс, който е само допълнение към девствената природа, предлага Desroches Island Resort, който може да осигури съвършенство на всеки свой посетител. Разположен в тропиците на Индийския океан, комплексът сякаш е кацнал на един от 115 Сейшелски острова.

Дългият 14 км плаж с палмови дървета е перфектен за дълги разходки или просто за почивка и слънчеви бани. Стаите са хармонично вградени в буйната растителност и се намират директно на плажа. Хотелът е идеален и за меден месец.

Цяла седмица престой за един човек на това нереално място излиза около 2500 долара.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*