Home / Пътуване / Тази пътешественичка обиколи света за 18 месеца

Тази пътешественичка обиколи света за 18 месеца

Тази пътешественичка е посетила всичките 196 държави по света

„Тръгнах, преживях, обиколих“ може отлично да се превърне в мотото на 27-годишната пътешественичка Кейси Ди Пекол. Тя се превърна в първата жена, била във всяко едно крайче на света.

Кейси успя да бие и рекорда на Гинес за най- бързо обикаляне на кълбото, като стъпи във всяка една от 196-те държави.

пътешественичка

Кейси е истинска пътешественичка

„Винаги съм мислела и съм усещала, че мога да променя света. Вярвах, че мога да направя нещо по-различно от другите. Едва когато станах на 25 обаче осъзнах, че никой няма да го направи вместо мен или да дойде да ми поднесе това специално нещо на тепсия. И разбрах, че просто трябва да си избера цел и да направя всичко по силите си, за да я осъществя“, обяснява Кейси.

Навръх 25-ия си рожден ден всъщност започва да планира приключението. Напуска поредната си странна и неудовлетворяваща работа и тръгва на път. Цялото й пътуване струва близо 200 000 долара, като 10 000 от тях събира сама, докато е детегледачка.

Останалите идват от различни спонсори, част от които намира сама още в началото. Други пък я намират в хода на пътуването и й предлагат помощ. В замяна на това тя рекламира продуктите им в профила си в Instagram.

Начало

Пътуването й започва през 2015 година. В края на 2016-а тя вече е отметнала 180 държави, в това число и България, като е била на 254 полета за 15 месеца. Във всяка държава смелата пътешественичка прекарва между 2 и 5 дена. Тя посещава училища, организира лекции за разпространяване на мир и права на жените, а и събира проби от водата и растенията в по-застрашените райони, информира“Телeграф“.

„За мен посещаването на всяка държава в света беше лично предизвикателство. Научих колкото се може повече за всяка държава, за хората там. Излязох от зоната си на комфорт! Гмурнах се в неизвестното, но не просто за развлечение – искам да оставя следа, да вдъхновя“, категорична е Кейси.

Мечта

Най-голямата й мечта винаги е била да посети Близкия изток, въпреки репутацията му на опасен регион за жени, особено такива, които пътуват сами.

„Слуховете за никое друго място не са толкова неверни, колкото за Изтока. Знаех, че ще се влюбя в това място, още преди да посетя и първата държава. В крайна сметка това със сигурност се превърна в най-любимият ми регион. Културата е невероятна, музиката е сред любимите ми и кухнята…о, кухнята! Опитайте кафе с фурми и ще ме разберете“, разказва усмихнатата пътешественичка.

От Афганистан до Оман и от Йордания до Иран – всички тези държави са я променили завинаги. Тя твърди, че именно там е срещнала най-сърцатите и гостоприемни хора. Разбира се, едно подобно пътуване няма как да е изпълнено само и единствено с позитивни емоции.

„Фактът, че съм сама жена на път ме постави в много ситуации, в които бях обиждана и се чудех дали изобщо ще се измъкна. Когато се справяш с подобни проблеми не си мислиш, че хората се държат зле с теб, защото си жена. Сега, когато разказвам на приятели и роднини различните случки, осъзнавам, че на много места са ме подценявали именно заради пола ми“, убедена е Кейси.

Вдъхновение

„Надявам се да успея да вдъхновя и други млади жени и мъже по света да следват целите си без колебание. Най-вече искам повече жени да разберат, че могат да се справят с всичко, което правят и мъжете, ако искат“, обяснява Кейси.

След края на пътешествието й тя се е захванала да пише книга, да прави документален филм с всички клипове, снимани през 18-те месеца. Тя продължава и работата си по разпространяване идеята за мир и равенство между половете.

„Действайте сега. Имайте чувството, че утре всичко ще свърши, затова трябва да побързате. Не чакайте. Казвайте си всеки ден – сутрин в огледалото или преди да заспите, какво очаквате да се случи с вас, къде се виждате след година. Ако е толкова важно за вас, ще намерите сили и начин. А най-вероятно и ще го случите, дори без да усетите“, опитва се да ни убеди смелата пътешественичка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*