Home / Новини / Пловдивски продукт ни връща към българската народна медицина

Пловдивски продукт ни връща към българската народна медицина

Лечебните тайни на българската народна медицина

 

"Коносан" разрешава редица здравословни проблеми

Знаете ли, че конопът намира своето приложение в моторни екомасла, банкноти, храни? От древността до днес той е имал над 25 000 различни приложения. Звучи доста за на пръв поглед едно растение.

Любопитното е, че нашите деди са носели груби дрехи от коноп – сукмани, пояси, конопени ризи, чорапи и други. Също така е известно, че част от модерните болести на нашата цивилизация – например артроза, остеопороза, изкривяване на гръбнака, артрит, шипове и други, тогава са били рядкост. Възможно ли е малка част от ежедневието на древните българи, а именно изборът на облекло, да се противопоставя успешно в продължение на векове на коварните болести на днешното време?

Отговорът е категорично „Да“! Конопът доставя и до днес най-дългото, най-здравото и най-издържливото природно влакно. За първи документи за медицинското приложение на растението са намерени в медицински текстове при археологически разкопки от 2737 год. пр.н.е.

Със сигурност причините за промените във времето са комплексни и сложни, но несъмнено конопеното влакно в миналото е играло своята важна роля в борбата с тези заболявания.

Наследството на българската народна медицина привлича напоследък все повече последователи, сред които билкари, лекари, лечители и др. Един от тях, изследващ лечебните свойства на конопеното въже, е д-р Илия Биволарски, главен асистент от Катедрата по обща и клинична патология в

Д-р Илия Биволарски

Медицински университет, Пловдив.

Д-р Биволарски използва тези свойства, за да създаде и патентова продукт, който лекува артрози, тендовагинити, артрити, неврити, радикулити, дискови хернии и всякакви болки, причинени от заболявания на костите и ставите. Екопродуктът се нарича „Коносан, като името идва от латинската абревиатура „коно” и „сано”, което значи „оздравявам”.

„Коносанът“ се използва много просто. Той се увива и завързва върху биологично активните точки, заболелите органи на костно-ставния апарат и нервно-мускулната система. Отделно, на него са правени няколко процедури, за да се подсили лечебния ефект.

„Коносан“ включва химични вещества, които чрез проникване през кожата действат обезболяващо поради прякото влияние върху биохимичните процеси и блокирането на рецепторите за болка. Нещо повече, открити са и различни други негови свойства – антибактериални, дезинфекционни, обезболяващи, антибиотични и противовъзпалителни.

Важно е въжето да се привърже така, че да не пристяга болезнената част на тялото. Носи се директно под дрехите, които помагат да стои плътно към кожата. Странични ефекти не са известни и е препоръчително да се сваля единствено при къпане за постигане на максимален ефект.

Въжето не бива да се намокря или да сменя собственика си. Също така не бива да се слага върху рани, бенки и други кожни образувания. Болките върху носещите „Коносан“ отслабват постепенно и за около месец и половина е възможно да намалеят значително, дори да изчезнат.

За повече информация, разгледайте официалния сайт на „Коносан“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*