Home / Споделено / Той не иска да говорим на тема брак и деца! Какво да правя?

Той не иска да говорим на тема брак и деца! Какво да правя?

Привет на всички читатели на този прекрасен сайт.

След дълго чудене най-накрая реших да споделя това, което ме мъчи от дълго време насам.

Аз съм на 27 години, приятелят ми – на 29.

Заедно сме от 5 години, вече живеем заедно, уж сме щастливи, но напоследък все по-често си задавам въпроса дали той е този, с когото искам да прекарам живота си.

На пръв поглед всичко е нормално. И двамата работим, плащаме си сметките навреме, нямаме кредити. Но това е само на пръв поглед! Краси не знае какво иска от живота и този факт на моменти ме вбесява.

Първо завърши Българска филология, но след дипломирането си заяви, че всъщност иска да учи програмиране.

Кандидатства, приеха го, но още втората година заряза обучението си, тъй като не искал да си губи времето с „глупости“.

Досега е работил какво ли не – бил е барман, продавач-консултант, шофьор, по едно време се изявяваше като „журналист“ на свободна практика и т.н.

брак

Той май не иска брак

В момента дава частни уроци на кандидат-студенти, не изкарва много пари и казва, че и тази работа му е скучна.

Няма никаква идея с какво иска да се занимава в бъдеще и често мрънка.

Другият проблем е, че не иска да говорим на тема „брак“.

Не ми е фикс идея да се омъжа, в днешно време много двойки живеят на семейни начала, но ми се иска някой ден да си имаме поне едно детенце.

Но аз не знам какво иска той, защото ту е съгласен с мен, ту не.

Просто понякога се отчайвам и се чудя дали връзката ни ще оцелее.

Ако някой от вас е имал подобен проблем, моля да ми даде някакъв съвет.

Наистина се чудя дали имам бъдеще с такъв човек!

Благодаря, че прочетохте историята ми!

Надя

Снимка: Pixabay.com

4 comments

  1. Скъпа, мисля, че е много важно да говорите; да говорите искрено и открито за това какво иска всеки един от вас и на какво би бил доволен, ако все пак не го постигне, можете ли да бъдете заедно при всякакви обстоятелства. Много често се случва жените по-рано да осъзнаем какво искаме, по-бързо да се ориентираме. Той просто може да търси себе си и мястото си в света, но да не знае как да те включи, дори и да иска. Има и едно друго нещо – една такава дълга връзка ни вкарва в рутината на ежедневието и ние хората забравяме как да говорим с тези, които обичаме. Затова намери подходящия момент, в който да му кажеш как се чувстваш, без обвинения и без повишен тон, напълно спокойно и убедено в това, което казваш.
    Много се надявам не просто да те слуша, ами и „чуе“ какво му казваш!

  2. Дано да не съм лош пророк, но според мен шансът да разбере какво иска и да го направи за кратко време е нищожен… при мъжете няма значение на каква възраст са- или са готови за нещо или не са или все още не са. Имам много скорошен пример с подобна ситуация и нещата не свършиха добре 🙂 Да кажем, че бяхме говорили отдавна, защото моят човек беше също така много неориентиран, доакто аз имам амбиции за живота си. И той беше много решителен да се блъска заедно с мен, до момента, в който каза, че не може да ми даде това от което имам нужда… Мисълта ми е, че мъжете рядко се променят, колкото и да обещават. Възпросът е дали ти ще се примириш със същността му или не 🙂

  3. Освободете се от такъв.
    Търсете този,който ще Ви иска такава, каквато искате да сте.
    Късмет!

  4. Няма смисъл да си губите времето с такъв човек,той просто не знае какво иска ,а времето си минава!Продължете живота си без него , явно е и егоист!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*