Home / Рецепти / Домашни бонбони за празниците – лесна рецепта без печене

Домашни бонбони за празниците – лесна рецепта без печене

Наистина ще се харесат на всички гости

Няма начин на празничната трапеза да не присъства и десерт.

Ако сте решили тази година сладкото изкушение да е лично ваше творение, което обаче в същото време се приготвя бързо и лесно, и освен това не струва скъпо, то тази рецепта е точно за вас.

Става въпрос за вкусни бисквитени бонбони, които не само ще украсят успешно трапезата ви, но и ще задоволят нуждите ви за нещо сладко, вкусно и домашно приготвено.

Ето и продуктите, от които се нуждаете, за да си ги направите:

40 гр. масло

малко ликьор (можете да го замените с есенция)

1 пакетче чаени бисквити

натрошени орехи или овесени ядки

1 млечен шоколад

1 ванилия

Начин на приготвяне на домашните бонбони:

Първо изсипете бисквитите в подходящ съд и ги натрошете, притискайки ги между ръцете.

домашни бонбони

Вкусни домашни бонбони

След това разтопете на водна баня маслото и млечния шоколад. Добавете и малко вода, за да се получи малко по-течна консистенция от гъстотата на течен шоколад.

Добавете шоколадово-маслената смес към натрошените бисквити, после изсипете в съда и овесените ядки (или натрошените орехови ядки).

Разбъркайте всичко много добре. Отначало използвайте дървена лъжица, докато се охлади шоколадово-маслената смес, а след това омесете с ръка.

Добавете и коняка или есенцията, след което отново разбъркайте добре.

Накрая от полученото „тесто“ оформете бисквитените бонбони с желаната от вас големина. Слагайте ги един до друг в достатъчно голям съд. Ако ги редите един върху друг, рискувате да се деформират.

Когато вашите бисквитени бонбони са готови, не ви остава нищо друго, освен да ги украсите, за да им придадете по-свеж вид.

Можете да ги потопите в различни видове украса. Смело използвайте натрошени или смлени орехови ядки, шоколадови пръчици, кокосови стърготини, захарни перлички и др.

Можете да използвате и малко безопасна боя за храни. Така със сигурност ще добавите повече цвят към творението си! Развихрете фантазията си и ще получите невероятен резултат!

бонбони

Можете да потопите бонбоните в шоколад и да им сложите клечка с панделка

Снимки: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*