Home / Новини / Жена възстанови обезобразеното си лице с пиявици

Жена възстанови обезобразеното си лице с пиявици

Медицински пиявици помогнали на жена да се възстанови

Шведски медици помогнаха на жена да възстанови лицето си, след като собственото й куче я обезобразило. След инцидента с домашното животно пострадалата била откарана в болницата в Университета Скьоне в гр. Малмьо. Операцията продължила цели 15 часа и била изключително трудна, защото лицето на пациентката било в много тежко състояние. В продължение на няколко дни медиците използвали медицински пиявици. Целта на манипулациите била да възстановят кръвоснабдяването на увредените участъци. Лекарите използвали 358 пиявици, които доставили от Великобритания. След приключване на третирането те заявили, че резултатите са повече от добри и жената ще може да заживее отново спокойно, без да се притеснява от гротескния си вид. Обезобразената жена се възстановявала сравнително бързо и се връщала към нормалните си навици. Вече дишала свободно, хранила се задоволително и общувала с персонала и близките си. Състоянието й видимо се подобрило, но тя ще бъде подложена на още една операция, за да се възстановят увредените участъци от лицето й напълно.

След неприятни инцидент с домашното куче, стопанката на звяра не иска и да чуе за него. Кани се никога повече да не отглежда домашен любимец.

Статистиката показва, че агресивните прояви на домашните кучета зачестят. Няма информация на какво се дължи това. Въпреки необходимите изследвания и ваксинации, ветеринарите съветват хората да бъдат внимателни и да следят поведението на любимците си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*