Home / Светски / Петко Димитров бил пред фалит

Петко Димитров бил пред фалит

Петко Димитров пръсна луди пари за тузарското си заведение в Студентски град

Царят на нощния живот в София Петко Димитров преживява тежки дни като бизнесмен, усилено се мълви из жълтите павета.

Босът на чалга дискотеката „Найт флайт“ е натрупал сериозни дългове през последната година покрай мащабната инвестиция от над 4 милиона лева, която направи, за да открие двуетажното фолк заведение „Клуб 33“ в Студентски град, пише в. „Уикенд“.

Лъскавата дискотека, която се помещава в бившата столова на УНСС, бе открита тържествено през пролетта на 2014 година. До този момент обаче заведението не може да се похвали с голяма посещаемост основно заради по-високите цени в сравнение с останалите тузарски пивници в Студентски град.

„Петко се разрасна много като бизнесмен и сега може да се сгромоляса от собствената си тежест. За да отвори заведението в Студентския град, той взе назаем 3 милиона лева от бизнесмена Иван Василев – Бозата срещу годишна лихва от 5% и сега трудно успява да погасява кредита си“, разкрива пред „Уикенд“ запознат с неволите на Петко Димитров.

Петко Димитров

Петко Димитров с Яна

Лоша шега на бизнесмена изиграли и няколкото новооткрити нощни клубове в центъра на София.

Те откраднали баровската клиентела на най-оборотното доскоро заведение в столицата – „Найт флайт“.

Заради свиването на бизнеса Петко Димитров се принуди да продаде един от обектите си – „Бар флайт“. Той е разположен в идеалния център на София, на партера на хотел „Рила“ откъм улица „Леге“.

В последните дни на месец декември бившият мъж на тв водещата Мария Игнатова е продал тузарския бар на бизнесмен от Стара Загора, който е платил 500 000 лева за обекта. Същият е поел ангажимента да плаща месечен наем от 25 000 лева на собственика на хотел „Рила“ – Васил Божков, през следващите 5 години.

Заради смяната на собствеността „Бар флайт“ е затворен от Нова година и вероятно ще отвори врати чак през пролетта с ново име и след мащабен ремонт.

Петко Димитров наследи заведението в хотел „Рила“ от фалиралия нощен бос Пепи Лашев през 2010 година и го преименува от „Буда бар“ на „Бар флайт“. Царят на нощния живот сключи договор за наем за 10 години с Васил Божков, според който трябва да плаща ежемесечно по 25 бона.

Доскоро заведението бе сред най-посещаваните в центъра и избиваше наема, преди срещу него да отвори врати „Бедрум“.

А в непосредствена близост бе открито друго особено актуално и оборотно в момента заведение- „Пи Ем Клуб“.

Разправят, че в последно време барът губел по 50 000 лева месечно и това наложило продажбата на заведението.

Близки до Петко Димитров констатират, че проблемите в бизнеса на плейбоя започнали през лятото, след трагичната смърт на съдружника му Косьо Александров.

Той загина пред очите на съпругата си Цветелина и двете си деца Митко и Вили, след като падна от скала в турския курорт Анталия.

„Смъртта на Косьо срина емоционално и финансово Петко, който оттогава трудно се справя с управлението на веригата от нощни заведения.

Истината е, че Косьо бе моторът на „Найт флайт“. Петко обираше лаврите заради популярността си сред дамите и статута си на светска знаменитост“, коментират служители на затвореното заведение „Бар флайт“.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*