Home / Светски / Невена Пейкова от X Factor: Саня Армутлиева много ми помогна

Невена Пейкова от X Factor: Саня Армутлиева много ми помогна

Невена Пейкова е сред отличничките в X Factor. Тя е една от любимките на публиката, остават й метри до победата, за която ще се конкурира заедно с другите участници.

Невена мечтае да влезе в X Factor от 2 години. Спира я само това, че е участвала в „Гласът на България“, където има договор и трябва да изчака да изтече.

„Явих се, защото смятам, че X Factor е моето място и ще получа това, което искам – реализация. Нещо, което знаем, че в България се случва много трудно.“

Невена е доволна от постигнатото дотук – смята, че не е никак малко. Избират я на кастингите сред 3000 участници. Освен това за 19-те й години това вече й е второто риалити. Когато се явява на „Гласът на България“ по bTV, е на 16 г. Тогава неин треньор е певицата Ивана. Участието й помага да се изгради като личност, възпитава я.

„Тогава натрупах опит, тренинг. Срещнах се с много хора, полезно ми беше“, признава Невена.

Невена X Factor

Невена Пейкова

Отбор

Сега в музикалното предаване на Нова тв X Factor е в отбора на Саня Армутлиева. Споделя, че яростна конкуренция в отборите няма, напротив, всички са станали страхотни приятели. Заедно са повече от 3 месеца и понякога прекарват по почти цял ден. Много близка е с друга талантлива участничка от отбора на Саня – Михаела, с която се познавали бегло отпреди, от участията си по конкурси. Сега обаче са непрестанно заедно. Близка е също и с Траян, Кристина и с момичешката банда Sweet 16. Заради участието в предаването не й остава време за следването в НБУ. Там тя учи поп и джаз пеене при Нели Маринкова. Радостна е, че преподавателите й приемат спокойно участието й по телевизията и я разбират, че не може да ходи постоянно на лекции, пише в. „Телеграф“.

Вяра

В началото на участието си в предаването Невена имала голяма сценична треска. Сега с помощта на Саня Армутлиева успява да се справи с притеснението.

„Тя ме съветва да вярвам повече в себе си, преди не си вярвах толкова. Заради това сега не се притеснявам толкова, когато излизам на сцената. Пак си имам тръпката, треперенето и сърцебиенето, но е по-нормално“, споделя момичето.

„Саня ни нахъсва, съветва ни да вярваме в себе си и да се борим, а това мисля, че е най-важното. Когато искаш нещо силно, то става“, обяснява тя.

Признание

Невена Пейкова песни

Невена Пейкова: X Factor е моето място

Невена винаги ще помни първия кастинг за предаването, когато се явява с любимата си песен – Listen на Бионсе. Тогава и журито, и публиката стават на крака, преди да свърши да пее.

„Това за мен беше най-голямата оценка, която съм получавала“, обяснява Невена. Засега не е получавала критика от журито и това само я радва. Невена няма да забрави и как на концерта за Хелоуин в края на песента си трябвало да легне на сцената, но гръмнали бомбички и тя се замаяла, ударила си главата. Никой обаче не разбрал, не я и заболяло чак толкова, станало й обаче много смешно.

Липсва й родното Търговище

Когато е в 11-и клас, Невена се мести от родното Търговище в Музикалното училище в София. Живее с приятелка на квартира. Спомня си, че първите месеци й било много трудно. Имало моменти, в които усеща липсата на близките силно, чувствала се самотна. Разказва, че за всеки лайв концерт семейството й пътува до София, нищо че разстоянието е голямо.

Родителите й имат транспортна фирма. Като млада, майка й пее в хор, баща й се занимава с народни танци. Сега обаче са далеч от музиката.

„Инатлив човек съм и родителите ми знаят, че дори и да ми кажат нещо, аз няма да се съглася, освен ако не съм го решила сама. Заради това бяха съгласни и да се ориентирам към пеенето. Винаги са ме подкрепяли“, казва тя.

Невена има и 10-годишен брат, който за разлика от нея не се увлича от музиката, има други интереси.

„Като малки се карахме повече, сега не се виждаме много и тъгуваме един за друг“, споделя тя.

Невена признава, че родният град и домът й липсват много. Мечтае си да остане у дома за по-дълго време, да почива и да гледа филми. Обича романтичните комедии.

Пее от 12 г.

Невена пее от 12 г. В първи клас майка й я записва във вокална група в Търговище. В 6-и клас започва да пее самостоятелно. Ходи на конкурси, но не печели награди. Това обаче не я спира да се бори, напротив, мотивира я. Първата награда печели в 9-и клас на конкурса „Нова музика“ в Горна Оряховица. След това призовете започват да валят. Има 6 гранд при в национални и международни състезания.

„Винаги има голяма конкуренция по конкурсите. Там се явяваме почти едни и същи хора, но зависи от моментното ти състояние как ще се представиш. Не знам кое ми е било най-трудното състезание, не мога да определя“, разказва Невена.

Най-много обича да пее балади. Харесва аренд-би и Бионсе. Мечтае да пее на една сцена с Мария Илиева, Графа и Любо Киров.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*