Home / Светски / Продават имението на Джако за 100 млн. долара!

Продават имението на Джако за 100 млн. долара!

Прословутото ранчо „Невърленд“ на покойния Крал на попа Майкъл Джексън бе обявено за продан, пише в. „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от в. „Телеграф“.

Бъдещият купувач на имението трябва да се бръкне и да извади 100 милиона долара, за да го притежава. Цената е определена от компанията, която купи дълговете на певеца и е собственик на имота. Имението се намира до Санта Барбара, щата Калифорния. Продавачът уточнява, че нищо не е останало от известния увеселителен парк на Джако и от неговия зоопарк с любимата маймунка Бъбълс. Фирмата се е постарала да заличи напълно следите от последния собственик на ранчото. В момента то представлява огромно имение с 22 напълно реновирани постройки, огромен парк, тенис корт, място за барбекю и две езера. Сменено е дори името му, като то вече са казва ранчо Сикамор вали, както е било, преди да бъде купено от Майкъл Джексън

Имението на Майкъл Джексън

Имението на Майкъл Джексън

през 80-те години.

Фен

„На мястото на увеселителния парк и зоопарка вече има приятни хълмчета с много зеленина, а в двете езера живеят лебеди“, обясни брокерката на недвижими имоти Сюзан Пъркинс, която се е заела да продава имението. Но веднага вмъква, че ако кандидат-купувачът е фен на Майкъл Джексън, няма да бъде разочарован, защото все още има „следи“ от неговото присъствие. Напълно запазен е цветният часовник пред главния вход на имението, над който преди също с цветя беше изписано името на ранчото „Невърленд“. Макар надписът да липсва, стрелките от цветя все още отмерват точния час. Пъркинс предупреди обаче феновете на Джако, че няма да организират посещения на любопитни почитатели.

Слухове

Купувачът, готов да брои 100 милиона долара за бившия „Невърленд“, ще се сдобие с 22 постройки, включително огромна къща в нормандски стил, която е върху 1115 кв. м с 6 спални и помещения за прислуга. Има и къщи за гости с по 2 и 4 спални. Цялото имение е върху площ от 2700 акра (10 800 декара). В него има още плувен басейн с беседка, баскетболно игрище, тенис корт и място за барбекю. В основната къща има киносалон с 50 места, както и сцена за представления. Според слуховете Бионсе и съпругът й Джей Зи са проявили интерес да купят ранчото.

Ипотека

Майкъл Джаксън купува имението през 1987 г. за 19,5 млн. долара, но през годините го ипотекира, за да вземе заем от 24,5 млн. долара. Смята се, че издръжката на ранчото за година е възлизала на 3 млн. долара с 54 души обслужващ персонал.

Инвестиционната компания Colony Capital купува огромна част от дълговете на Джако още през 2008 г., една година преди неговата смърт, като така спасява ранчото от раздробяване. Те започват да реновират имението заедно с певеца. В крайна сметка фирмата влага много повече средства от Джако. Според сп. „Форбс“ те са налели около 50 млн. долара в имението. През 2014 г. от фирмата обявиха, че „Невърленд“ се продава. Семейството на певеца подскочи, но все пак бяха категорични, че компанията има право да обяви имота за продан. „Надяваме се, че новите собственици ще уважат историята и важността на „Невърленд“, за да продължи да живее паметта на Майкъл“, обясниха те. Фамилията не пропусна да припомни, че точно в имението Елизабет Тейлър се врече във вярност на последния си и осми поред съпруг Лари Фортенски през 1991 г. Точно в „Невърленд“ Опра Уинфри направи интервю с Джако през 1993 г., което бе гледано от рекордните 90 милиона зрители. Но ранчото е и мястото, където се твърди, че Майкъл Джексън е насилвал сексуално малки момчета. Заради обвиненията през 2005 г. Джако напуска ранчото и престава да живее в него до смъртта си през 2009 г., настъпила вследствие на свръхдоза успокоителни.

Деца

Синът на Майкъл Джексън – Принс, който е роден от сурогатна майка, обясни, че животът в изгнание извън „Невърленд“ е съсипал баща му. Дъщерята на Джако – Парис, която пък е родена от медицинска сестра, за която певецът дори се жени, обясни, че искала ранчото да бъде възстановено и да бъде предоставено на деца в неравностойно положение. През 2013 г. тя разказа, че е посетила имението през 2011 г., което тогава било полуразрушено.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*