Home / Светски / Опра Уинфри в чувствена изповед: Татко, благодаря, че сме спаси!

Опра Уинфри в чувствена изповед: Татко, благодаря, че сме спаси!

Опра Уинфри разказва за живота си

Известната по цял свят тв водеща Опра Уинфри в чувствена изповед благодари на баща си, че й е вдъхнал кураж в труден момент. Той бил човекът, който успял да промени живота й към по-добро.

Майката на родената през 1954 г. в щата Мисисипи Опра била неука чистачка. Без да има брак, тя дава живот на момиченце, когато сама е на 18 години. За бащата бебето е неочаквано и нежелано. За майката видимо също не е любимо, защото веднага след раждането тя зарязва малката Уинфри на грижите на баба й на село и изчезва да opra uinfriтърси щастието си в близкия град.

Освен напористата баба, и талантът на Опра си казва думата – на 3 години тя пише и чете свободно. Горе-долу на тази възраст се разбира, че от нея ще стане добър оратор, когато веднъж пред църквата малкото негърче дръпва такава реч, че всички присъстващи решават, че това дете е целунато от Бога.

На 5 годинки Опра тръгва на детска градина, но само след няколко седмици пише писмо до учител в средното училище с молба да я запишат в първи клас. За една година усвоява материала за 3 години напред. А много скоро след това за нея се сеща майка й и я взима при себе си. По това време Вернита, както се казва безотговорната родителка, живее с поредния си мъж и с още две деца в Милуоки. От този момент започва първата черна серия в живота на Опра.

Семейството пребивава в мизерия, малките гладуват, защото се случвало често родителите да нямат пари дори за хляб. Малката Опра няма нормални дрехи, а за играчки не смее дори да мечтае. Но това било нищо в сравнение с кошмара, който й причинил 19-годишният й братовчед. Той изнасилил Опра, когато тя била едва на 9 години. За да не разкаже на никого за случката, й купил сладолед. След този момент още двама от роднините насилват момичето и, не издържала на този тормоз, Опра краде пари от майка си и бяга от къщи. След месец я открива полицията и тъкмо да я настанят в дом за непълнолетни, се разбира, че невръстното момиче е бременно, пише „Стори“.opra

На 14 години Опра ражда недоносеното си дете, което не след дълго умира, а Вернита изпраща дъщеря си при баща й – обикновен бръснар, който обаче учудващо се зарадвал на новата „придобивка“. Не можел да й даде много, освен любов и защита, но на нея не й трябвало друго.

„Баща ми преобърна живота ми, повтаряйки ми, че аз струвам повече, отколкото си мисля. Той ме спаси“, казва по-късно водещата.

По-нататък историята е известна. През 1972 г. чернокожият гений попада в телевизията като водеща на новините и става първата афроамериканка на подобна длъжност. Но и тук я чака провал. Това, което се случва по света, явно не е нейната стихия, защото четейки например новината за поредния ураган над Калифорния, Опра не може да сдържи сълзите си. Гласът й трепери, когато става въпрос за срив на фондовата борса. Рядката дарба, която впоследствие й носи милиарди и световна слава, се оказва най-лошият порок за водещ на новините. След девет месеца я свалят от екран, но Опра не се предава – става репортер и след това водещ на „Хората говорят“.

„Още след първия ефир се чувствах, все едно са ми върнали въздуха и аз дишам“, споделя тя за този период от живота си.

Ново предложение за работа я мести в Чикаго.

„Стъпвайки в този град, го обиколих целия пеша, прекосих всяка уличка, надникнах във всяко местенце. Бях сигурна, че принадлежа на това място“, спомня си Уинфри. А новите си работодатели пита: „Не ви ли притеснява, че съм негърка?“ „Скъпа, Опра! – отговарят й те. – Дори да беше със зелен цвят на кожата, нямаше да се откажем от теб…“

Откровеността на този отговор научава Опра и тя винаги да е откровена с хората около нея, да проявява съчувствие и разбиране към гостите в студиото, приятелите, колегите, непознатите. Затова, когато една от възпитаничките й, завършила с нейна помощ, я пита защо всъщност няма собствени деца, Опра отговаря:

„Ако имах собствени деца, те щяха да ме мразят. Щяха постоянно да ме обсъждат в стил „Опра Уинфри“. В живота ми има много неща, които могат да ги наранят и те щяха да страдат от този факт…“, искрена е водещата.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*