Home / Светски / Нана: Взех много от болестта си

Нана: Взех много от болестта си

–  „Животът не е даденост“, категорична е тя

 

Нана: Гледам на бъдещето по друг начин

Телевизионната водеща Нана не крие, че е взела много от болестта си. След проговарянето и прохождането диагнозата рак е била причина за другия най-голям еволюционен бум, който се е случил в живота й .

„Всичко друго е било постепенно, очаквано, всяка стъпка е водела към следващата логически. Това, което ми се случи, беше неочаквано и ме изведе на съвсем различно емоционално и психическо ниво. В първия момент се усещаш все едно някой ти е хвърлил здрав пердах, след което започва възстановяването“, разказва пред сп. „Всичко за жената“ Нана и допълва: „В началото мозъкът ми беше запаметил и като грамофонна плоча циклеше на думите: рак с метастази, рак с метастази. Молех се лекарите да започнат да ме лекуват. И тъй като отне повече от месец да се установи, че имам рак на гърдата, първата химиотерапия я приех като подарък от съдбата – 2 април 2012 – началото на моето лечение и началото на една война, която превърнах в игра“.

Нана споделя как е пътувала, плакала, започнала да снима с камерата си… Научила се е да връзва кърпи, за да прикрива липсата на коса, да рисува вежди, да се облича с дрехи, които й харесват…

„Ако един ден успея да измонтирам видеоматериала, който съм заснела, ще видите тази моя игра, която ми помогна да съхраня психиката си“, твърди Нана.

Водещата казва, че вече гледа на бъдещето по съвсем друг начин. Предпочита да се движи спокойно във времето и пространството. Според нея много хора смятат, че живеенето е даденост, а това въобще не е така.

„Има моменти, когато човек явно трябва да се срещне със смъртта, за да разбере, че е жив“, разсъждава Нана.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*