Home / Светски / Мирян Костадинов лекува любовна рана в X Factor

Мирян Костадинов лекува любовна рана в X Factor

Мирян Костадинов е един от най-ярките участници в настоящия сезон на „X фактор“. Чаровникът от Севлиево успя да обедини хиляди почитатели на формата, които с право се разбунтуваха срещу менторката му Мария Илиева. Недолюбваната певица си спечели нови врагове, като не допусна Костадинов до големите концерти със смехотворния мотив: „Нямаш достатъчно харизма, няма да се харесаш на феновете!“. Сякаш шоуто е не за изпълнители, а за манекени, за които излъчването и чарът са задължителни.

Изгонването на Мирян предизвика лавина от гневни реакции и продуцентът Маги Халваджиян се принуди да наруши правилата на шоуто. Арменецът взе безпрецедентно решение да върне Костадинов, уронвайки с това си действие престижа на „специалистката“ Илиева.

Преди да стигне до кастингите на „X фактор“, Мирян първо завършил с отличие СОУ „Васил Левски“ в Севлиево. Управата на учебното заведение дори му връчила стипендия за отличен успех и изяви в различни дейности през целия курс на гимназиално обучение. Със сумата, която не била кой знае колко голяма, Костадинов подпомогнал кандидатстването си на Острова, където продължил да ниже шестици след шестици и се дипломирал като бакалавър в специалност „Изящно изкуство и дизайн“. По време на обучението си Мирян

X factor

Мирян в X factor

участвал в създаването на университетско радио, а по-късно заел и поста на радиоводещ и програмен директор.

За да не тежи на семейния бюджет, музикантът грабнал акустичната си китара и още 17-годишен започнал да припечелва по някой паунд из лондонските улици и площади, пише в. „Уикенд“.

„На улицата усетих, че хората харесват това, което правя. Често се спираха само за да ми кажат, че имам страхотен глас. Това ми даде вяра и увереност да започна да се занимавам по-сериозно с музика“, казва севлиевецът.

Съдбата си знаела работата и един ден накарала точните хора да преминат по улицата в квартал „Кемдън“, на която младежът с бомбето най-често дрънкал по струните. Отправили му покана да се изпробва в студио. Мирян записал 4 песни, три кавъра и една авторска – „Скумрия“. В началото на тази година нашенецът решил да премери таланта си със стотици музиканти в конкурса за авторски песни „Yorkshire Unplugged“. Същият този Костадинов, който се видя недостатъчно харизматичен на Мария Илиева, и там спечелил меломаните на своя страна, триумфирайки с награда на публиката на малкия финал. За по-нататък обаче не му стигнали… парите в портфейла му. Класиран с още трима британски композитори, решаваща роля за големия победител изиграла тлъста пачка, но не българинът бил този, който дал рушвета. Така се разминал с първото място.

Не след дълго музикантът претърпял и крушение на личния фронт. Мирян точно си мислел, че след края на обучението си е открил причина, заради която да остане на Острова. Тя била красива, талантлива не по-малко от него, виртуоз на цигулката.miryan kostadinov

„Учеше в моя университет. Май беше любов от пръв поглед. Видях я на един неин концерт, след който успях да намеря телефона й. Започнахме да свирим заедно – аз на китарата, тя на цигулката, и ни се получаваше удивително красива музика. Постепенно тя прерасна и в красива любов. Поне аз така си мислех…“, разкрива любовната си несполука Костадинов.

Щастието му продължило 2-3 месеца, докато изведнъж цигуларката просто прекъснала комуникация с влюбения Шекспир. Коравосърдечната англичанка дори имала наглостта да нарани състудента си с признанието, че никога не е изпитвала грам обич към него.

С разбито сърце, младият изпълнител решил, че вече нищо не го задържа в Англия. Телефонно обаждане от Севлиево наклонило везните към окончателното решение да се върне в България.

„Татко се обади да ми каже за кастингите. Така се озовах в „X фактор“, казва с все още ранено сърце Мирян, но и с надеждата, че нещастието в любовта е отключило неговия шанс към голямата световна сцена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*