Home / Споделено / Историята на моя нелек живот

Историята на моя нелек живот

Бях отлична ученичка. Родителите ми се надяваха да завърша висше. Но аз с всички сили се стремях да се прибера вкъщи. Беше ми омръзнало 4 години да живея в големия град, в чужди къщи. Копнеех за домашен уют в собствено жилище.

Предпочетох да се омъжа не за човека, който ме обичаше и боготвореше, но беше на километри, а за Красавеца, който беше до мен.

По ирония на Съдбата, Красавецът бе приет да учи в университет в същия отдалечен град. До тук, на пръв поглед има само една разлика – че вторият ми беше вече съпруг.

Родих двама сина, отгледах ги почти сама, защото баща им все беше някъде –ту на море с „приятели”, ту „по служба”, ту „по партийна работа”. Когато дойде демокрацията, освен че по цял ден бях на работа, вечер, след приключване на домашните задължения, сядах на чертожната маса и така – почти до сутринта. Не чувствах умора, може би защото бях млада. А може би и защото всичко в живота си /и до сега/ върша с огромно

Моята история...

Моята история…

удоволствие. През това време Красавецът завърши две висши образования, вкъщи се прибираше само да спи и да ме използва като прислуга. Позволявах му това, защото го обичах и защото той бе баща на децата ми. А може би и защото бях доста успяла в професията си и самочувствието ми не можеше да бъде наранено от неговото безразличие към мен.

Усилията ми се възнаградиха и с огромната помощ, която получих от майка си и роднините по нейна линия, успяхме да купим две жилища, да сменим леката кола с чисто нова.

Сега Красавецът живее в едно от жилищата ни с една лека жена, която е с него само защото той е на висок пост и получава огромна заплата. Тя се вози в автомобила, купен от съвместните ни усилия, а аз пътувам с автобусите и в студ, и в мраз, и в жега.

А човекът, който ме обичаше и боготвореше, сега е в Брюксел на отговорна държавна работа. Има здраво семейство. Децата му са устроени в България, а съпругата му е при него – в Брюксел…

Можете и вие да споделите с нас историята си на e-mail info@prekrasna.bg

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.