Home / Любопитно / 7 основателни причини да се сдобиете със съдомияна машина

7 основателни причини да се сдобиете със съдомияна машина

Постоянно се разисква въпроса дали е по-добре съдовете да се мият на ръка или с машина. Въпреки че има много хора, които вярват, че миенето на ръце е по-добро за околната среда и за здравето, изследванията и опитът показват доказателства, че съдомиялните машини всъщност са по-полезни за предотвратяване на здравословни проблеми, опазване на околната среда и спестяване на вашето време.

Има няколко основателни причини, които може да ви накарат да преосмислите сегашните си навици за миене на съдове и защо трябва да използвате миялна машина в дома си.

1. По-добри почистващи препарати

Вероятно сте чували, че във вашата кухня има повече микроби, отколкото на всяко друго място в дома ви. Ето защо е важно напълно да премахнете микробите, които са се натрупали върху всичките ви сервизи за хранене след всяка употреба. В крайна сметка не можете да постигнете това в мивката с препарат за чинии и вода.

За да убиете наистина микробите от съдовете си, трябва да ги изплакнете с изключително гореща вода, достигаща минимум 63 градуса. Ако опитате това с ръце и гъба, вероятно ще останете с изгаряния по всички пръсти. Вместо това, машините лесно могат да достигнат тези температури, оставяйки чиниите ви чисти и дезинфекцирани, а вашите ръце няма да изгорят.

съдомиялна машина

Защо трябва да имаме съдомиялна машина?

2. Превенция от микроби

Във вашата кухня има няколко места, които събират най-много микроби. Вашата мивка и разположението на кофта за боклук са едни от тези мръсни петна.

Ето защо, ако миете чиниите си в мивката, просто ги пълните с микроби.

Помислете за всичко, което сте хвърлили в мивката, докато готвите: парчета месо, стари зеленчуци и други различни предмети.

Микробите от всички тези храни се връщат право върху чиниите, които смятате, че миете. Същото важи и за вашите прибори за хранене.

В допълнение, гъбите за миене на чинии са идеални места за размножаване на бактерии и бързо се замърсяват още след първата употреба. Те могат да съдържат до 10 милиона бактерии. Следователно, ако използвате гъбата за избърсване, вие просто се разпространявате наоколо всички тези бактерии.

Слагайки съдовете си в съдомиялната машина, те вероятно никога не се допират да определени микроби, а бактериите, които са попаднали по тях, се убиват от горещата вода.

3. Екологично чисти

Много хора, които мият на ръка, правят това, защото смятат, че е по-полезно за околната среда. Има обаче доказателства, че това не е вярно.

4. Икономически полезни

Тъй като новите машини са енергийно и водоефективни, вероятно ще спестите голямо количество от сметките си за вода и електричество. Големите количества вода се губят, докато миете чиниите на ръка и за да станете толкова ефективни, колкото вашата машина, ще трябва да измивате 8 чинии за по-малко от 2 минути. Това изглежда почти възможно.

Следователно, ще спестите вода с нов уред и сметката ви ще бъде намалена.

5. Ефективна за времето ви

Вероятно сте доста ограничени по отношение на времето през целия ден. Може би сте имали дълъг работен ден или може би сте имали много задачи за изпълнение. Направили сте здравословна вечеря за семейството.

Последното нещо, което искате да направите, след като всичко е приключило, е да запретнете ръкави и да се потопите в мивката с мръсните съдове и тигани. Изпълнението на задачата на ръка може да отнеме още поне половин час, след като вечерята е приключила.

6. Намаляване на стреса

Ако сте като много други хора, миенето на чиниите е най-неприятната и бавна домакинска дейност и сте склонни да ги оставяте да се натрупват. Това не само ги прави по-трудни за почистване, но и може да доведе до сериозен източник на стрес.

Купчините в мивката могат да допринесат основно за създаването на хаос, създаваща стрес в дома ви.

Съдомиялната машина улеснява облекчаването на този стрес, като ви отървава от тази задача. Дори ако имате няколко мръсни съда, те могат лесно да бъдат прибрани във вашето устройство до времето за следващия цикъл на миене, а не да се трупат в мивката.

7. Удобно за семейства с много гости

Подобно на много хора, може да се насладите на гости на вечеря и други събития. Както бе споменато по-горе, съдомиялната машина може да ви помогне да поддържате чиста кухнята и дома. Определено не искате гостите ви да влязат в дом, който изглежда така, сякаш торнадо е преминало през него.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*