Home / Любопитно / Удобната престилка за готвене – красив елемент от уютната кухня

Удобната престилка за готвене – красив елемент от уютната кухня

Голяма част от времето си всяка жена прекарва в кухнята. Ежедневно приготвяне на храна за семейството, партита, гости, среща с приятели, семейни поводи. Следователно, кухнята е важно място във всеки дом.

И, за да бъде атмосферата там уютна и комфортна, трябва да се обмислят всички детайли, като възглавниците за стол, хавлиите, салфетките, ръкохватките, включително и кухненската престилка. Избирайки всички необходими за кухнята неща, трябва да се обърне внимание на цветовата палитра.

Тя трябва да съответства не само на личните предпочитания, но и на съответния кухненски дизайн. Всички предмети в интериора трябва да бъдат в един стил. Например жълтите и червените изделия ще изглеждат чудесно на син и небесен фон. Ако в помещението преобладава млечният цвят, по-добре е да си купите розови, оранжеви или зелени престилки. Така ще се постигне синхрон, който ще осигури специфичен климат в кухнята.

престилка за готвене

Изберете си удобна престилка за готвене

Удобната престилка трябва да бъде от подходяща тъкан. А най-важните качества са удобство, практичност и здравина. Памук, лен, коприна, вълна – естествени материали, които имат висока устойчивост към износване. Изделията от тях имат отличен външен вид и дълго се ползват.

Синтетичните тъкани са хипоалергенни, рентабилни и дълготрайни. Но трудно пропускат въздух и образуват статично електричество.Смесените тъкани съчетават в себе си натурални и синтетични влакна.

Те са издръжливи, но бързо губят първоначалния си цвят след няколко пранета. Престилките от лен са красиви и приятни на пипане, защитават от висока температура, но трудно се поддържат, а и цената им е висока.

Естествената вълна защитава от високи температури, но може да причини алергични реакции. Изделията от коприна са невероятно красиви, хипоалергенни, с дълга употреба. Но, често бързо губят цвета си. Един от най-добрите материали е памукът. Отлично попива влагата и има красив външен вид.

Кухненските престилки от памук са на различна цена, която се определя от конкретния случай и зависи от плътността на нишките и устойчивостта на износване.

Безспорна е защитната функция на кухненската престилка върху дрехите при приготвянето на храната. Но, купувайки такъв аксесоар, следете той да ви е удобен и да съчетава хармонично красив дизайн и функционалност.

Обръщайте внимание на разреза за врата или презрамките, на гърба, на предната част, на декорите, на кройката на модела и детайлите. На материята и шевовете.

На врата може да бъде с волан. Да има цял гръб и връзките да се завързват отстрани.

Днес престилките за готвене като кухненски аксесоар са представени от разнообразни модели – от семпли варианти до оригинални авторски предложения.

Например малък модел с колан за кръста и интересни варианти от две части или с нагръдник, със сложна кройка, волани, къдри, декори, апликации, щампи, тематични – множество оригинални предложения.

Да не забравяме, че освен защитна функция, престилката има и естетична такава.

Тя трябва да е красива и да се вписва в стила на кухнята. И не само да е привлекателно изделието, но и да е здраво, устойчиво на износване и пране.

Да запази своя външен вид дори след отстраняване на мазните петна с агресивни перилни препарати. От памук, вискоза, синтетика, с тефлоново покритие или друга – всяка домакиня сама избира.

Важно е престилката за готвене наистина да е практичен и красив аксесоар за работата в кухнята.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*