Home / Интервю / Станимир Михов: Ако искате да отслабнете, не гладувайте!

Станимир Михов: Ако искате да отслабнете, не гладувайте!

Станимир Михов се занимава с фитнес вече повече от 8 години. Има блог, в който редовно публикува полезна информация за фитнес и правилно хранене. Ето какво сподели той в специално интервю за Prekrasna.bg.

Здравей, Станимир. Представи се на читателите на Prekrasna.bg

Здравейте! Казвам се Станимир Михов и съм от Ловеч. Известно време живях в София, а в момента съм в Китай, където провеждам персонални тренировки във фитнес зала. Завършил съм курс за фитнес

Станимир Михов

Станимир Михов

инструктор в НСА преди 3 години, а за първи път стъпих в зала преди повече от 8 години. Имам скромен състезателен опит. Занимавам се и с онлайн проект за фитнес тренировки и здравословно хранене.

Според теб каква е най-голямата грешка на хората, които искат да отслабнат с фитнес?

За начинаещите: Мисленето, че има нещо страшно да се влезе във фитнес зала и няма кой да се попита каквото и да е. Също така, че е задължително да се тренира с фитнес оборудване, за да се постигнат добри резултати. Няма нищо лошо тренировките да се провеждат вкъщи, на открито или в група, на място, където се чувствате комфортно.

За средно напредналите, че не осъзнават колко важно е храненето да е съобразено правилно спрямо тренировките за постигане на желани резултати.

Кои търсят повече помощта на персонален фитнес инструктор – мъжете или жените? Защо е така според теб?

Определено и двата пола се интересуват от фитнес и правилно хранене, но жените са по-склонни да потърсят помощ от персонален инструктор. Мъжете често мислят, че могат да се справят сами и са

станимир михов фитнес

Станимир се занимава с фитнес от над 8 години

готови да жертват напразно време и усилия без да знаят какво правят, докато жените се адаптират малко по-бързо и са склонни да приемат, че не са наясно с всичко.

Какъв съвет би дал на хората, които водят заседнал начин на живот, но искат да започнат да се занимават с фитнес?

Няма нужда от поставянето на огромни цели, които са прекалено трудни или биха ви демотивирали при неуспех. Може да се започне с нещо малко и неангажиращо и да се надгражда над него. Например разтягащи упражнения вкъщи или в офиса, упражнения в домашни условия от клипче в ютуб. Има безброй достъпни варианти, но трябва да се помисли извън приетите стандартни опции и да се действа, защото отложената работа за по-късно най-често се отлага за прекалено късно.

Кои са най-вредните хранителни навици на българина?

Нещо, което често ми прави впечатление, е как се налага, че едно хранене трябва да се дояде, защото вече е поръчано или сготвено.

Няма нищо лошо в това да се вземе за вкъщи или да се сложи в хладилник за по-късно, но когато сте сити и чувствате, че вече няма място за повече храна, не е добра идея да продължавате да консумирате.

Още по-лоша става ситуацията, ако това се налага от родителите към децата.

Защо според теб толкова много хора твърдят, че имат проблем с килограмите? Какво им пречи най-много да отслабнат?

фитнес

Преди и сега

Хората трудно излизат от зоната на комфорта и започват да търсят решения на проблемите си едва когато стане крайно наложително. Също така вече има прекалено много информация в интернет и е трудно да се подбере тази, която може да се приложи добре. Дори в някои случаи грешно приложена информация може да навреди на здравето.

А каква трябва да е нагласата им, за да успеят да смъкнат тези излишни килограми?

Определено не трябва да се гладува. Нужно е добре съобразено хранене с физическа активност.

Имайте основни хранения с непреработени храни като чисти меса, зеленчуци, сложни въглехидрати (ориз, картофи, овесени ядки), плодове и мазнини от непреработени масла, сурови ядки, авокадо и други.

Пожелай нещо на читателите на Prekrasna.bg

Когато става дума за фитнес тренировки и правилно хранене – информирайте се повече.

Използвайте различни източници и подлагайте на съмнение всичко.

Търсете втори източници за потвърждение, защото има прекалено голямо насищане и невярна информация.

Спортувайте, хранете се добре и редовно, бъдете постоянни и резултатите няма да закъснеят.

Можете да намерите още информация за Станимир и режима му в неговата Фейсбук страница.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*