Home / Интервю / Мариела от „MasterChef“: Аз съм скандална и в живота!

Мариела от „MasterChef“: Аз съм скандална и в живота!

Мариела Нордел е участничка в предаването „MasterChef“. Тя е доста колоритна и забавна. Вижте какво споделя за себе си в интервю за в. „Уикенд“.

– Г-жо Нордел, какви са ангажиментите ви извън „MasterChef”?

– В момента работя по проекта на мъжа ми за построяването на месокомбинат, който ще струва около 80 милиона лева. Къртовски труд е и 2-3 месеца ще бъда ангажирана с това. Сега търсим петно. Аз се занимавам с бизнес плана. Най-рано след три години ще е готов комбинатът.

– През тези три години в България ли ще останете?

– Не, непрекъснато пътувам. Сега съм в страната само заради „MasterChef”. Форматът продължава до 31 май. Много време ми отнема участието, но пък задоволството е голямо, защото се уча директно от извора, от тримата топ готвачи на Балканите, които са ни жури. Сутрин започваме рано и завършваме вечер много късно. Моята мисия е да пропагандирам гурме културата и дано да съм възбудила интерес дори и чрез

Мариела от "Мастършеф" определя себе си като подправката чили

Мариела от „Мастършеф“ определя себе си като подправката чили

„скандалното” ми участие.

– Скандална ли сте и в живота?

– Много хора не разбират, че за мен това е роля, която аз играя, за да има интерес към шоуто. Предизвикам и провокирам. Някои си мислят, че в живота си съм разгонена лелка, която търчи и търси мъже, но няма такова нещо. Имам си съпруг и много се обичаме. Чувството ми за хумор е особено и онези, които не са му свикнали, се стряскат, приемат го лично и се обиждат. Флиртовете ми с журито са част от шоуто. Аз съм отишла да се забавлявам в „MasterChef”. Имам умения и познания да готвя, много съм пътувала по света, но съм по-добра да критикувам някое ядене, отколкото да го направя.

– Какво е мнението ви за журито?

– Журито е подбрано страхотно. Шеф Михалчев е по-интровертен, много съзерцава и внимава за детайлите, прецизен е. Шеф Ангелов е по-експлозивен, но също е перфекционист. Шеф Токев е върхът в европейската кухня.

– А какво смятате за участниците?

– Добре са ни подбрали, най-различни характери. Има го образа на малкото момиче от село, което отива да се учи и израства – Диляна. Дарин е префиненият, който разбира и знае много неща. Боян е все едно изсечен с брадва, но в кухнята няма нещо, което да не може да направи. Стефан е най- добрият според мен и ако аз съм жури, ще направя него победител. Има много познания и опит той, мисли и чувства храната.

– Най-трудният ви момент в „MasterChef”?Мариела

– Много мразя сладко. Не мога да разбера как Стефи успя да изяде една чаена чаша захар с лъжицата. Стана ми лошо само като я гледах. В „MasterChef” открих, че имам талант за десерт, когато ме натисна неволята.

– Защо се стигна до напрежение между вас и Елена?

– Явно са се взели много на сериозно цялото й семейство, имат супер амбиции. Според баща й аз й преча, но не знам с какво. Винаги съм била много позитивна към нея. В играта нарочно спъвам Стефан и Аврам, но те не го приемат лично. Елена всичко я дразни, мрази храната и целия свят. Подадох жалба в полицията, след като бащата на Елена ме причака пред студиото и ми каза, че ще си платя за всичко, което правя на дъщеря му. Обърнах се към нея – тя също беше там и й казах: „Виж го какви глупости дрънка!”. Тя ми отвърна, че съм си го заслужила. Тези новобогаташи са се самозабравили!

– Голяма атракция сте…

– Аз съм най-колоритната, а целта ми е да провокирам, включително с облекло и прическа. Искам да покажа на хората, че няма значение как изглеждаш, щом можеш да готвиш. Любовта към гурмето няма граници, не можеш да я сложиш в клишета.

– Ако победите в шоуто, какво ще направите със 100-те хиляди лева?

– Ще ги изям и изпия с приятели. Като видях какъв къртовски труд е да работиш в кухня и да имаш ресторант, никога не бих се захванала.

– Откога готвенето ви е страст?

– Бях на 3 години, когато от Куба ме изпратиха в България при баба и дядо. Дойдох от страна, където беше страшен глад, и тук изведнъж дядо ми изпържи едни яйца пред мен и ги поръси с червен пипер… Тогава разбрах, че това е вълшебство.

Аз съм подправката „чили”, такъв е характерът ми. Или ме харесваш или ме мразиш, никой не остава безразличен към лютото.

– Най-екстремното нещо, което сте готвили?

– В Швеция давахме прием за 30 души вкъщи. Десертът беше крем брюле, който бях приготвила предварително. В последния момент се сетих, че трябва да разтопя захарта. Това трябваше да стане за 5 минути и тогава ми дойде наум, че мъжът ми има в гаража газова горелка. Като оксиженист я взех на гърба си и разтопих захарта на 30-те крем брюлета.

– Истина ли е, че спите на легло от 20 000 лева?

– О, не, по-скъпо е, струва 78 000 евро. Уникално е, с конски косъм. В леглото човек прекарва 1/3 от живота си.

– Очевидно сте милионерка…

– Не, нямам състояние, защото каквото спечеля, го харча.

– Говори се, че на най-добре представилите се ваши любовници сервирате яйца за закуска?

– (Смее се.) Аз нямам любовници, това е от глупостите, които дрънкам в „MasterChef”. Яйца съм правила само веднъж на мъжа ми, холандеца. Той ме попита каква е тази гадост, и не поиска да опита втори път. Човек с типичен селски немски вкус! Втория път правих яйца на големия му син. Той обаче много ги хареса.

– Разкажете за мъжете в живота ви.

– Докато бях по-млада, имах повече гаджета. Винаги бракът ме е отвращавал, беше ми кошмар. Всеки си намира майстора и аз се влюбих в много красив мексиканец. Няколко години се събирахме и разделяхме с него. Беше семеен, разведе се и решихме да се оженим. Но го убиха. Майка му и аз си направихме независими разследвания. Всичко сочеше, че хора около него са взели нещата в свои ръце, когато са разбрали, че губят пачката. Следствието не установи нищо. Бившата съпруга на мексиканеца беше вкарала майка му в затвора заради обвинение в кражба с взлом – бях помолила възрастната госпожа да отиде в апартамента ни да прибере някои мои неща. На повече от 70 години тя лежа няколко месеца зад решетките заради някогашната си снаха.

– После сте се хванали с швед…

– Бях на 29 години, когато реших да имам дете. Срещнах бившия ми вече съпруг – шведа. В началото беше внимателен и добър. Преселвайки се в Швеция, разбрах, че и той е семеен. Останахме обаче заедно, дъщеря ми е от него. 12 години изкарахме, а накрая се разделихме много грозно. И двамата си имахме на финала любовници. Знаех, че ми изневерява, а в същото време беше супер ревнив към мен. Писна ми и при едно служебно пътуване в Кипър му кръшнах. Мимолетна изневяра, всичко приключи за една вечер. След прелюбодейството се върнах вкъщи щастлива и той разбра какво е станало. Със сегашния ми съпруг се срещнахме, когато вече беше разведен. Събрахме се и до днес сме заедно. В Холандия и Швеция е закон, че ако живееш една година с някого, имаш права като при сключен граждански брак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*