Home / Интервю / Андрей разкрива подробности за „Фермата“

Андрей разкрива подробности за „Фермата“

Андрей Арнаудов заедно с колегата си Иван ще води новото предаване „Фермата“ по БТВ. Вижте какво споделя той за шоуто в интервю за в. „Уикенд“. 

Андрей, пак кипи усилен труд при вас…

Имаме доста работа, подготвяме се за „Фермата”. Разучаваме формата, гледаме епизоди, излъчвани в други държави, обсъждаме…

Що за риалити формат е „Фермата”?

„Фермата” е единственото голямо световно риалити шоу, което все още не е правено в България. То е от мащаба на „Сървайвър” и „Биг Брадър” и е странно, че досега не е влязло у нас. Преди години големите телевизии са си правили планове да го реализират, но са спрели на ниво идея. Е, сега най-накрая българските зрители ще успеят да го видят, форматът е вътрешна продукция на Би Ти Ви, но заради опита ни и доверието, което телевизията има към мен и Иван, ни поканиха да препоръчаме част от екипа и да бъдем водещи. Тоест освен водещи на проекта, ще сме и до някаква степен консултанти.

Кастингът на участниците от вас ли се провежда?

Иван и Андрей ще водят "Фермата"

Иван и Андрей ще водят „Фермата“

Кастингът е на различни етапи. На първо време тече записването, където голямата работа се пада на Ани Владимирова и екипа й. Те трябва от всички кандидати да отсеят 1000-1500. После ние ще определим 500-600 души, които да дойдат на кастинг. Очакваме в рамките на две седмици да се запишат 10 000 кандидати. Когато това стане, ще прекратим приема на заявки. Още в първата вечер желаещите бяха над 500, така че докъм 30 април ще получим бройката, която смятаме за доста-тъчна, за да имаме хубав избор.

Само вие и Иван ли ще отсявате кандидатите на втория етап?

След като Ани Владимирова отсее нейната бройка, ние и редакторите ще си разпределим кандидатите и ще подберем около 500 човека. После всички, включително и психолозите, ще се срещнем с тях и ще изберем финалистите. Бройката на участниците още не е фиксирана, тъй като има няколко варианта. Знаем какви психологически типажи ни трябват, това е определено от главния редактор Ники Николов, от Ани Владимирова и екипа й. Ще се търсят хора, отговарящи на профилите. Кастингът ще завърши окончателно към 20 юни, а стартът на шоуто ще е в началото на есента.

Колко известни личности ще участват в шоуто?

Това още няма да го издаваме, но със сигурност ще има много обикновени хора, повече от половината. Фокусът на сезона няма да е върху знаменитостите. След като видим с какви финалисти от кастинга разполагаме, ще решим дали да поканим известни личности и кои.

Говори се, че Цеци Красимирова, Антония Петрова и Николета Лозанова ще участват във „Фермата”?

Не сме обсъждали на този етап никакви имена.

Ще има ли любовни истории във „Фермата”?

Без любовна история едно риалити не става. Има задължителни елементи и съм сигурен, че Ники Николов и останалите редактори ще се погрижат за тях.

"Фермата" - новото риалити по БТВ

„Фермата“ – новото риалити по БТВ

И вие с Иван ли ще живеете в първобитните условия на Фермата?

Повечето време ще бъдем на терен близо до участниците. Със сигурност ще има комични ситуации, и то не само защото с Иван ще сме водещи. Самият сблъсък на една модерна градска „кифла” със селския бит ще е много смешен. В предаването ще върнем хората 100 години назад, в едно съвсем друго време.

„Фермата” беше наречена селския „Биг Брадър”…

Това не е вярно, „Фермата” е със съвсем друга логика, характер и структура. В този формат има напрегнато ежедневие, свързано с оцеляване и борба с природата и самия себе си. В „Биг Брадър” най-важни са скуката и застоят. Те карат хората да полудяват и да падат на много ниско ниво. Във „Фермата” участниците няма да имат време дори да се обърнат. Предаването е патриархално, романтично, патриотично и динамично.

По Нова телевизия в момента върви подобна рубрика, в която известни личности отиват във ферма и живеят ден-два там…

Това няма нищо общо с „Фермата”, където три месеца трябва да живееш в бит отпреди 100 години. Първите два дни може и да ти е забавно, но на 20-я или си се приспособил, или те отхвърля системата.

Вие колко време можете да издържите без ток, телефон и вода…

Не мога да издържа само в една ситуация – ако бездействам. Ако имам работа – физическа или интелектуална, ще изтърпя всякакви лишения. Аз специално съм израснал в прекрасни условия, осигурени от родителите ми. Още от младостта си изкарвам добри пари и не е имало от какво да се оплача. Видял съм свят, не съм бил ограничаван. Въпреки това не е проблем за мен да седна на пазара върху вестник, да изям нарязана от мен наденица и да пия от най-евтината бира. От земеделие и животновъдство не разбирам, но мога да нося на физически труд. Не съм гнуслив, което съм го доказал в „Къртицата”, където ядох неща, които участниците не искаха да пробват. Здрав съм като бик и почти толкова умен, както казваше един мой приятел (смее се).

Каква е причината с Иван да редуцирате екранните си изяви?

Не изпитваме необходимост да бъдем това, което бяхме преди 6-7 години. Не искаме изкуствено да поддържаме някогашния си образ. Тогава и в живота бяхме по-комедийни и разхайтени, по-големи дразнители. Днес такова екранно поведение от наша страна вече не би било истинско. Не може на 35 години да си същият, какъвто си бил на 25. А ако може, значи си дебил (смее се).

Заради предаването „Фермата” май няма да има нов сезон на „Сървайвър”. Тоест леко прецакахте Евтим Милошев и Любо Нейков…

Меко казано, не мога да се съглася, че сме прецакали някого. Това е решение на телевизията – тя реши да прави „Фермата”. Дали ще има „Сървайвър” или не, няма как да съм наясно. Това трябва да каже Би Ти Ви.

Преди време казахте, че бихте правили отново „Къртицата”…

На този етап не е обсъждана възможността да се прави нов сезон на „Къртицата”. Това е прекрасно предаване с два изключително успешни сезона в TV7. Имахме непрекъснато покачващи се резултати над средните нива и нищо чудно рано или късно пак да се снима „Къртицата”.

Сега пак имате успешни предавания, а ви предстои и „Фермата”. Сигурно сте много доволен, че се върнахте в Би Ти Ви…

И да не бях, щях да кажа, че съм доволен. Истината е, че в Би Ти Ви сме си като у дома. С Иван сме прекарали младостта си в тази телевизия, най- готините години. Завъртяхме много дълъг цикъл от 2009-а, когато напуснахме Би Ти Ви, до завръщането ни. Това е нещо, за което съжалявахме дълбоко.

Минахме през доста тягостен период в Нова телевизия и две прекрасни години в TV7, но най-хубавото, което ни се случи, беше, че си дойдохме „вкъщи”. Благодарим лично на Павел Станчев, който ни подаде ръка в труден момент.

Павел Станчев ли е най-доброто за Би Ти Ви?

Не искам да правя анализ на мениджърските екипи на телевизията, но със сигурност той е човек, имащ огромен международен опит. С Иван за първи път работим с него и до момента не сме имали никакъв повод да смятаме, че ни е подвел. Надявам се и ние да оправдаваме доверието му.

Има ли много недоволни от предаването ви „Папараци”?

Естествено, че има недоволни, но няма заведени дела. Не сме цензурирали нищо, макар няколко пъти наши близки приятели да са ставали в някаква степен „жертви” на предаването. Неприятно ни е в такива случаи, но даваме пълна свобода на редакторския екип и се интересуваме само от качеството. Бихме се намесили, ако се появи съдържание, което противоречи на правилата на телевизията и за което можем да бъдем санкционирани като продуценти.

Гледате ли форматите, които вървят в момента в праймтайма?

Да, следя ги, но няма да ги анализирам, защото не ми е работа. Само ще кажа, че много професионално е свършена работата по MasterChef.

Замисляли ли сте се с Иван да направите филм или сериал?

Преди сме си говорили никога да не го правим, защото има колеги, които се занимават с това от 6-7 години и са много напреднали. В „Истински истории” ролите са изиграни от любители актьори, натуршчици, за да не се разпознават истинските герои. Покрай това предаване до голяма степен разбрахме за какво става въпрос и вече сме на мнение, че не е трудно да направим и сериал. В момента обаче едва ли някоя телевизия ще тръгне да снима нови български сериали. Продукции като „Истински истории” заемат тотално тази ниша. Те са на по-добра цена и с по-високи резултати. Коя телевизия ще хвърля пари за нещо, което е по-скъпо и по-малко гледано?

Кое определяте като ваш най-голям успех в професията?

Това, че винаги успяваме да се задържим над водата и да оцелеем. Като нас в телевизията са 4-5 човека в България. Засега…

А кой е най-големият ви провал?

Имали сме доста провали, което е нормално предвид, че сме правили много опити. Едно наше предаване – „Хипнотизаторът” по Би Ти Ви, изкара само 5 издания. Това е рекордно кратък срок. Не бяхме много доволни и от вечерното си шоу по Нова. Радостното е, че успехите са ни повече от провалите.

Кога за последен път направихте драстична промяна в живота си?

Не съм правил драстични промени в живота си като Иван, който изведнъж стана нов човек. При мен нещата се случват плавно. Харесвам еволюционния, а не революционния подход. Късметлия съм, че не се пристрастявам към нищо – нито към пиенето, нито дори към хора.

Природосъобразен начин на живот ли водите?

Иван води изцяло природосъобразен живот, като изключим това, че яде ужасно много сладки неща. Той от 4-5 години не пуши, не пие грам алкохол, спортува редовно и като изключим сладкото, се храни правилно. Аз не съм чак толкова примерен, макар че и аз вече не пуша от 6 месеца. Спрях цигарите от раз. Само първия ден ми беше нервно, след това нямах проблеми.

Спазвате ли все още диети?

Да, цял живот съм гладен и дебел (смее се).

Бихте ли заживели на село?

От няколко години живея на село, макар и под наем. В скоро време може би ще се преместя малко по-близо до града, но не и в самата София. В центъра, където премина детството ми, вече не е толкова приятно.

Остарели или пораснали се чувствате?

Интересен вид шизофреник съм в преносния смисъл на думата: понякога се чувствам много стар – на 70, друг път – все едно съм на 18. Физически съм в уникална форма, тренирам всеки ден, храня се здравословно. Тялото ми със сигурност е в по-добра кондиция сега, отколкото, когато бях на 20.

Ортакът ви Иван наскоро стана пак баща. Синът му Самуил не го ли отдалечава от вас – не му ли остава по-малко време да сте заедно?

Толкова съм щастлив за Иван, че все едно на мен ми се е родило дете. Тъй като той не е по купоните, аз поех изцяло организацията за отпразнуване на раждането. Партито продължи няколко часа.

Само няколко часа?!

От 5-6 години вече нямам способностите да празнувам по няколко дни (смее се).

Не казвайте, че сте станали скучни чичковци…

Не познавам по-скучно и здравословно живеещо същество от Иван. Дядо ми на 87 години, дни преди да почине, живееше по-диво и неразумно от него (смее се). Разликата между общественото мнение за нас и реалния ни живот е огромна. При мен е пропаст, а при Иван си е направо бездна.

Замисляте ли се за сватба и дете или все още се страхувате?

За дете се замислям от много години, но досега не се е случило. Сватба никога не съм искал, а това, че е имало, е стечение на обстоятелствата. Не съм фен на венчавките, смятам брака за излишна институция. Няма нужда да се оправдавам пред държавата с кого искам да живея. Плащам си всички данъци и смятам с това да приключа оправданията си пред държавата.

Ревнив ли сте?

Като цяло не съм. Има някои неща, които хората не могат да разберат, философията на живота ми е, че не искам помощ от никого, но и не желая да ми пречат. В този смисъл ако си саркастичен и се подиграваш на хората, както ние с Иван правим, трябва и да носиш на подигравки, да не си обидчив. Винаги съм искал да имам свободен периметър около себе си, ценял съм свободата си и не съм си позволявал като 90 процента от българските мъже да смятам, че аз имам право да правя, каквото си искам, а жената няма.

Кой е най-големият ви коз, когато омайвате жените? Помагало ли ви е и това, че сте заможен и успешен?

Има и по-успешни мъже от мен. Главното оръжие, с което съм печелил жените, е, че мога в правилния момент да кажа нещо, което да ги разсмее.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*