Home / Интервю / Какво се случва с Йовка от „Столичани в повече“?

Какво се случва с Йовка от „Столичани в повече“?

Новият сезон на „Столичани в повече“ стартира в ефира на Би Ти Ви в началото на март, но една от любимите ни героини сега я няма на екран. Йовка Лютова, съпругата на Спас, е в чужбина и присъства в сюжета само задочно – в разговорите на останалите персонажи.

Причината сценаристите да изпратят огнената дама зад граница е повече от уважителна – майчинство.

Ева Тепавичарова, която изпълнява ролята на Йовка, трябваше да излезе в отпуск заради втората си бременност.

Днес бебето й Самуил е на около 10 месеца. Чаровната актриса пък се чувства готова да се завърне на снимачната площадка, а кога точно ще я видим отново до Руслан Мъйнов и Любо Нейков,

Столичани в повече

Ева Тепавичарова в сериала „Столичани в повече“

предстои да научим от интервюто й за в. „Уикенд“.

Ева, новият сезон на „Столичани в повече“ тръгна без вас…

На 6 март започна излъчването на сезона, в който не съм участвала, тъй като докато той се снимаше, раждах втория си син. Така че тези епизоди ще минат без мен (смее се). Сценаристите на сериала изпратиха героинята ми Йовка при майка й в Кипър. В последните разговори, които водихме с продуцентите, стана дума, че „Столичаните“ ще имат още доста сезони.

Сега с какво се занимавате?

Ползвах 6 месеца от майчинството си и се върнах на работа. Заета съм с представления и със „Студио Кактус“, където преподавам. Театралната школа съществува от две години. Създадохме я с моите колеги Мила Коларова и Дарик Александров. Интензивно е при мен, но си изпълнявам и домашните ангажименти, свързани с бебето и големия ми син.

Преди време излезе информация, че имате връзка с колегата ви Руслан Мъйнов, с когото в сериала сте двойка… Приятелят ви ревнува ли?

Да, така стана и много се смяхме с това писание. Жоро няма причина да ревнува. Нито от Руслан, нито от когото и да било друг.

Говори се, че на снимки не гледате колегата си Къци Лафазанов в очите, защото в негово присъствие ви става много смешно…

Вярно е, че се засмивам винаги в негово присъствие. Но в крайна сметка всяка една сцена търпи усмивка и сълза. Тежка диагноза е за един актьор да не гледа колегата си в очите. Аз правя обратното – захващам се за него, за да може да си партнираме на ниво. В последните ни снимачни дни Къци пя химна и беше много смешно, защото го правеше с едно придихание, леко на ръба играеше… Това е най-големият майсторлък – да можеш да защитиш героя си така, че да стане мил и драг на публиката, дори и в негативите и издънките си.Ева

Учили сте при Коко Азарян и Тодор Колев. Сънувате ли ги?

Сънувах Тодор Колев – просто ми се появи, но не си спомням какво сме си говорили. Учителят Азарян още не е идвал в съня ми. Нося неговата броеница непрекъснато у себе си. 40 дни след смъртта му съпругата му Валя Радинска покани мен и колегите ми от ВИТИЗ в дома им да си поговорим. Поиска да й предоставим тефтерите и записките от студентските ни години за книгата, която подготвяше. На тръгване я помолих да ми даде нещо от бюрото на Азарян за спомен. Така попадна у мен броеницата. Вярвам, че ме пази.

Имаше ли вариант да се разминете с актьорската професия?

Бях толкова категорична, че искам да съм актриса, че нямаше как да се размина. Имах проблеми в началото с моето френско „р“, но след като ходих година и половина на логопед, отстраних този говорен проблем. Просто не можех да си представя какво друго мога да върша добре и да бъда полезна. Всички останали професии са толкова отговорни… Можеш да промениш нечия съдба, ако си лекар например. При актьорството, слава Богу, няма как да убия човек (смее се). Ако сгреша, то си е единствено и само за моя си сурат.

Работили сте като сервитьорка в миналото…

Да, и веднъж един клиент ми остави много голям бакшиш – нещо, което няма да забравя никога. Много се изумих, изби ме студена пот. Остави ми около 68 лв. Работих на морето тогава, беше през лятото. Обслужвах семейство с дете и при плащането на сметката мъжът ми остави бакшиша, от който заекнах. След като се поокопитих, благодарих на човека.

Йовка от СтоличаниБуйната ви червена коса създавала ли ви е проблеми някога?

Косата ми е по наследство от майка ми и баба. Много пъти е проблем за фризьорите, но аз съм си свикнала. Изобщо не използвам гребен. На 20 години реших и се обръснах гола глава. Имах нужда тогава от промяна и си направих експеримент. Искаше ми се да шашардисам приятелите си. Ако хвана въшки, бих се обръснала отново гола глава (смее се).

Колко напълняхте при втората си бременност?

Доста, над 17 килограма. Още не съм отслабнала. В момента кърмя бебето и не мога да спазвам диети. Обичам да карам колело и само да се затопли времето, ще започна да се движа с велосипеда. Бързо ще сваля килограми и ще вляза във форма. Отслабвам и когато репетирам ново представление.

Замисляли ли сте се да сключите брак с приятеля ви Жоро, бащата на втория ви син Самуил? И планирате ли още деца?

Много лична тема. Не съм мислила за брак, но не съм против хората да правят с живота си това, което искат. За още едно дете нямам финансова възможност, но иначе с удоволствие бих станала родител за трети път. Жоро и майка ми помагат за децата. А и големият ми син се разбира добре с бебето.

Бащата на първородния ви син помага ли ви?

Да, винаги ми е помагал финансово. Той от години живее в Лондон и Борил често пътува при него. Има си приятелка и сме в добри отношения.

Твърди се, че сте отлична кулинарка. От кого сте се учили?

От баба. Като дете я наблюдавах как меси и точи кори за баница. Веднъж сложи купичка с мед и купчинка брашно и ми позволи аз да замеся първата си погачка. Много рецепти научавам и от своите колеги в сериала. Например Руслан Мъйнов ми дава ценна информация за здравословното хранене. Любо Нейков също е голям кулинар и в паузите между снимките разказва, какво е готвил. Силвия Лулчева пък един път на снимки донесе ябълкова пита, която е правила посред нощ, за да ни почерпи сутринта. Аз самата съм правила кекс за колегите си в театъра. Готвенето ме разтоварва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*