Home / Рецепти / Рецепта за домашни кроасани – как се приготвят?

Рецепта за домашни кроасани – как се приготвят?

Сполучлива рецепта за домашни кроасанчета

Продукти:

1 чаена чаша настъргано сирене (150 гр.)

1 чаена чаша настърган кашкавал (150 гр.)

около 4 чаши брашно (около 700 гр.)

чаена чаша кисело мляко с 1 ч.л. сода бикарбонат

200-250 гр. масло (настъргано, за да ви е по-лесно да направите тестото)

Начин на приготвяне:

Изсипете киселото мляко със содата в купа и разбъркайте докато шупне.

Сипете кашкавала, сиренето и маслото.

За разбъркване на продуктите можете да използвате миксер с приставки за тесто или да разбъркате с ръка.

След като се смесят добре продуктите, започнете постепенно да добавяте брашното.

В никакъв случай не го изсипвайте наведнъж, защото може да е в повече!

кроасани

Вкусни домашни кроасани

Отново започнете да разбърквате с миксер или на ръка.

След като се получи хубаво тесто, набрашнете плота и преместете тестото.

Размесете малко, преместете тестото в купа.

Покрийте с фолио или кърпа и поставете в хладилника за около час, докато маслото се стегне, за да ви е по-лесно оформянето на кроасанчетата.

След час извадете тестото от хладилника и пуснете фурната на 180 градуса да загрее, докато вие оформяте ароматните кроасанчета.

Разделете тестото на 10 равни топки. Разточете всяка топка.

Така разточената една топка разделете с остър нож или нож за пица на 4 и след това още на 4.

Получават се общо 8 триъгълничета от една топка.

Навийте всеки триъгълник поотделно на кроасанче.

В тава с хартия за печене подредете вече оформените кроасанчета.

Не е нужно между тях да има прекалено голямо разстояние.

Продължете така с останалите топки.

От това количество тесто с 10 топки по 8 триъгълници общо ще ви излязат 80 кроасанчета.

А ако искате да са по-големи, просто разделете тестото на по-големи по размер топки.

Можете да ги украсите със сусам.

Поставете пълната тава в предварително загрятата на 180 градуса фурна около 30 минути.

Снимка: Pixabay.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*