Home / Светски / Мария Илиева помогнала на Любо в много тежки моменти

Мария Илиева помогнала на Любо в много тежки моменти

Приятелството в шоубизнеса не е мираж за съдиите в „X фактор” Любо Киров и Мария Илиева. Певците, които са в пряка конкуренция заради участниците, на които са ментори, са първи дружки в живота. Всеки от тях многократно се е уповавал на другия в тежки моменти. А те никак не са малко.

Първата среща на Мария и Любо е с давност от почти 20 години. Тогава певицата е ученичка в 10-и клас, а колегата й е студент със собствена банда. Никой не вижда бъдещето си на сцената. Плановете за това изглеждат несериозни и за двамата. За това пък покрай малкото клубни участия двамата намират много общи теми за разговор.

„Студентските ни години бяха много хубави. Събирахме се в нечий апартамент и купонът продължаваше до зори. Преспивахме и пак започвахме. Сега все още се случва да осъмнем заедно, но вече с разговори”, признават с носталгия менторите на музикалното риалити.

В онези младежки сбирки двамата задълбочили отношенията си и преоткрили един в друг сродна душа. Дори така се сближили, че си обещали, ако не успеят да създадат семейства, някой ден да се съберат, за да не са самотни. Дори си фантазирали как точно ще се случи това. И не смятали да са от двойките приятели, които ще оставят таланта си без

Мария и Любо

Мария Илиева и Любо са добри приятели

наследство, пише в. „Уикенд“.

„Ако никой не ни вземе, ще се вземем ние. Правили сме си разбор как евентуално би изглеждало нашето дете. Мария винаги е казвала – гениално, талантливо…”, шегува се певецът Любо Киров с близостта си с колежката от „X Фактор“.

И макар този сценарий никак да не изглежда сериозен, певците повече от всичко припознават един в друг член на семейството си. Така например Мария изживява истински ад, когато приятелят й е опериран заради спукан апандисит. Медиците допускат фатална грешка по време на интервенцията и певецът без малко не напуска този свят заради уж рутинна процедура. Няколко дни бере душа в болницата, а Мария неизменно е до леглото му, за да го подкрепя. Когато в крайна сметка Любо се съвзема и успява да се пребори за живота си, певицата бърза към първата църква, за да благодари на Бог за изцелението му.

Илиева е помагала на Киров обаче и не само морално, но и финансово. Така например тя е първият човек, който му подава ръка, когато певецът решава да започне живота си на чисто – без групата си „Те”. Периодът се оказва много стресов и за Любо, който дори постъпва в болница от нерви. Оказва се, че заради притеснения и душевни терзания имунитетът му се е сринал напълно. Това далеч не е единственият му карък. След като излиза от болничното заведение с все още разклатено здраве, той тепърва трябва да започне да създава хитове и да се бори за клубни участия, с които да се издържа. Всичките му звездни дружки усещат този застой в кариерата му и по сигнал започват да го напускат.

Остава единствено Мария, която със зъби и нокти се бори, за да урежда на Киров участия. Дори сама инициира дуета им, с който изпълнителят да излезе от сянката на предишната си група.

„Никога няма да забравя това, която тя направи за мен. Бях в доста неизгодна позиция – и емоционално, и финансово. Тепърва трябваше да измислям какво да правя. Бях в дупка и не беше ясно дали ще изляза от нея. До мен бяха само най-близките ми хора – семейството ми и Мария”, разказва за трудния си период изпълнителят.

Тогава за пореден път се убеждава, че колежката му е сред малкото искрени хора в родния шоубизнес, които няма да го предадат заради пари. Двамата се държат толкова силно един за друг, че дори по време на „X Фактор“, където трябва да се конкурират, остават вярна подкрепа един на друг. Ако участник на единия отпадне, другият винаги е готов да го утеши и подкрепи.

„Двамата спорим, но с много обич един към друг. Затова споровете ни са градивни”, обясняват менторите.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*