Home / Светски / Ели Гигова за големите успехи и разочарования в живота си

Ели Гигова за големите успехи и разочарования в живота си

Детството на Ели Гигова не е толкова красиво, както се смята. Богатата наследница може и да е израснала в разкош, но и тя отрано се е сблъскала с хорската жестокост.

Гигова не е посещавала някоя елитна гимназия. По настояване на родителите си учела в съвсем обикновена – тази в столичния квартал „Павлово“. Бащата и майката на Ели искали да расте като обикновено момиче, за да не се превърне в лигава глезла. Това обаче коствало много сълзи и нерви на Гигова. В периода, за който самата тя е споменавала, Ели е търпяла жесток тормоз от съучениците си.

„Когато бях 6-7 клас, баща ми вече беше станал много популярен. По онова време той беше президент на „Локомотив“ – Пловдив. Когато пловдивчани печелеха двубои срещу софийски отбори, освиркваха мен. Те не го правеха да ме наранят, но винаги имаше някаква закачка, а аз понякога я превръщах в драма“, споделяла е Ели.

Тези трудни моменти калили младата Гигова и в крайна сметка тя израснала като борбено и амбициозно момиче, точно както мечтаели родителите й. Когато е търпяла обиди от съучениците си, Ели съвсем не оправдавала решението на баща си и майка си да я запишат в обикновена гимназия. Днес обаче богатата наследница оценява постъпката им като основополагаща за силния характер, който е изградила.

eli gigova„Родителите ми ме научиха да отстоявам това, към което се стремя, със зъби и нокти, но не като се лигавя, а като се аргументирам. Признавам, не съм била послушна, но не съм била и скандалджийка“, споделяла е Ели.

Тя признава още, че след първоначалния тежък ученически период изведнъж се е превърнала в най-популярното и харесвано момиче в школото. След 7 клас Гигова станала актуалната красавица в училището и била постоянен обект на ухажване от момчетата. За жалост нямала много време да се наслади на славата си, тъй като веднага след 11 клас родителите й я пратили да учи в чужбина. Гигова винаги е казвала, че решението да продължи образованието си в Париж взели заедно.

В светските среди обаче се говори, че идеята била на майка й Евгения. Съпругата на Николай Гигов била по-строгият родител и стриктно следяла за дисциплината на Ели. Дъщеря й никога не й се е опълчвала. Напротив – Ели слушала и изпълнявала съветите на майка си, тъй като напълно се доверявала на преценката й. Затова и навремето младата Гигова заминала да учи в Париж само след един семеен разговор. Когато обаче стъпила на френска земя, 17-годишната Ели се почувствала не на място. Било й толкова трудно да свикне да се справя съвсем сама в чужда страна, че поискала да се върне в родината си. Променила решението си отново след задълбочен разговор с родителите си.

„Всъщност аз много исках да отида във Франция, след това и в Америка. Почувствах жажда да се докажа в чужбина. В колежа в Париж, където учех аудио-визуална журналистика, бях единствената чужденка. Учех страшно много, за да съм на тяхното ниво. Първата година отнасях майтапи за акцента. В свободното си време вместо на кафе ходех на уроци по дикция и френски правоговор. Но всичко се отплати – избраха ме да водя най-големия проект на моя поток. Това бе политическо предаване за 100-годишнината на кметството на квартала. Интервюирах на живо в една огромна зала кмета, който по същото време бе заместник-шеф на френския Сенат“, хвали се Ели. Днес тя няма никакви съмнения, че навремето е послушала родителите си и е останала да учи в Париж. Връзката й с Николай и Евгения Гигова е толкова силна, че богатата им наследница още се допитва до тях, преди да предприеме каквато и да е стъпка и в личния, и в професионалния си живот. Родителите й пък от своя страна я подкрепят във всяко начинание, с което се заеме. Напътстват я и се гордеят с успехите й.

Отношенията на Ели с майка й по-скоро са приятелски, пише в. „Уикенд“. Двете спортуват заедно и периодично се отдават на шопинг турове в Париж. Само може да се гадае с колко точно нули е цифрата, която двете дами харчат, като се има предвид, че за стайлинга си се доверяват само на най-скъпите световни марки.

Ели е свикнала с подмятанията, че дължи успехите си единствено на финансовото състояние и положение на родителите си. Разбира се, богатата наследница не пропуска удобен момент да опровергае всеобщото мнение, че ако не носеше фамилията Гигова, нямаше да се радва на кой знае какви постижения.

„Хората не трябва да се оценяват по това какво притежават в този миг. Все едно, можеш да изгубиш много в следващия. Но аз винаги се боря и ако това се случи, пак ще се боря да си спечеля загубеното обратно“, подчертавала е Гигова в момент на раздразнение заради подценяването на възможностите й.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*