Home / Светски / Болна ли е Виолета Марковска?

Болна ли е Виолета Марковска?

Вили Марковска отрича, че е болна от орторексия – мания по здравословното хранене, но винаги приготвя храната си сама, за да е сигурна каквo яде.

Грацилната фигура на актрисата неведнъж е ставала повод за спекулации за здравословното й състояние. Изкарвали са я анорексичка, а напоследък се заговори, че Вили е болна от орторексия. Модата на биохраните в съвременното общество често може да премине в мания и да доведе до хранителни разстройства. Хората, решили да се хранят здравословно, без да искат могат да прекрачат границата и това да започне да пречи на нормалния, балансиран начин на живот.

За Марковска се знае, че отдавна е вегетарианка и има строг хранителен режим, който спазва от години. Тя обаче отрича, че е вманиачена по полезните храни и че изпада в крайности, когато обмисля дневното си меню. Може би за повечето хора начинът на живот на красивата актриса може да звучи като изпадане в крайност, но тя твърди, че е свикнала с него и се чувства повече от прекрасно.

„Още като тийнейджърка, когато започнах да се снимам в американски продукции, си изградих режим на хранене. Нямаше начин да се тъпча като повечето ми връстници с пици и сандвичи, защото заставам пред камера и трябва да се поддържам. Може в началото да съм имала някои залитания, докато съм се опитвала да намеря баланса, но след като открих правилния режим, го спазвам и до днес. Не се насилвам

Виолета Марковска

Виолета Марковска в сериала „Столичани в повече“

да го правя, чувствам се перфектно“ – разказва Вили.

Дали все пак си позволява от време на време да прегреши, примерно с парче торта? „Не, не си позволявам! – отсича тя. – Не съм яла сладкиши от 5 години, но не се спирам – просто не изпитвам желание за захар. Ако ми се дояде нещо сладко, ще си взема печена тиква.“

Именно затова Марковска не е съгласна, че при нея може да се говори за проблем, защото, когато организмът ти свикне да не приема тежки храни, просто отвикваш и не се изкушаваш от тях. Актрисата е против преяждането и на това дължи перфектната си фигура, но е и против диетите, защото всички те водят впоследствие до йо-йо ефекта, който пък може да разклати психиката ти. Тя държи на чистите храни, като например доматите да са от градината на някой познат, но не е вманиачена да обикаля по специализирани магазини, които предлагат само биопродукти. И все пак има едно правило – приготвя храната си винаги лично, за да е сигурна какво слага в устата си, пише сп. „Стори“.

„Много често ми се случва, когато съм някъде на гости, да не ям нищо. Отказвам да се храня на чужди места. Примерно, ако на масата има вегетарианска мусака, макар и да е без месо, не съм сигурна, че ще хапна. Не бих рискувала, защото не може да съм сигурна как е приготвена, може да е с олио. Аз консумирам само зехтин“ – обяснява актрисата. Дали съпругът й споделя нейните възгледи относно храната? Вили никога не се опитвала да налага на някой от близките си своя хранителен режим, защото това е въпрос на личен избор. Така вкъщи проблемът с приготвянето на различен тип храна е решен по следния начин – всеки си яде каквото иска и никой не насилва другия. „Когато имам време, приготвям два вида ястия – за него и за мен, а като нямам време – не приготвям“ – смее се актрисата и с това, без да акцентира отговаря и на слуха, че се е развела с мъжа си.

Вили допълва, че освен дългогодишния си хранителен режим, поддържа здравето си с разходки сред природата – всеки ден изминава пеша по цели 10 км. В това отношение е щастливка, защото живее в полите на Витоша, а ако не е сама, компания й правят приятелки, както и момичета от курса за йога инструктори. А твърдението, че се е отказала от професията си, се оказва поредната клюка на недоброжелатели. През новия сезон тя ще продължи да играе в представленията „Избори до дупка“ и „Имам нужда от теб“ в театър „Искри и Сезони“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*