Home / Хороскоп / Какви цветя трябва да отглежда всяка зодия?

Какви цветя трябва да отглежда всяка зодия?

Растенията досущ като хората имат свои навици, лоши и хубави черти. За да имат съвместимост със стопаните си, не е зле да са съобразени със зодиите.

рози

За Близнаците – рози

Розмаринът е независимо и леко разсеяно растение. Живее добре в дома на Овена, Стрелеца, Скорпиона и Лъва. Малко по-зле съжителства с Везни, Рак и Телец.

Фикусът предава на всички около себе си състояние на уравновесеност и покой.

Той попива неувереността на Девите, нееднозначността на Близнаците, бавността на Раците. Но с импулсивните Овни и непостоянните

Стрелци фикусите не се разбират. Не се препоръчва фикуси да има в жилищата, където има котки. Тези независими същества не търпят никакво енергийно въздействие.

Този, който отглежда лиана, получава мощен източник на енергия, от който винаги може да зареди своите изтощени ресурси. Единственият, с когото лианата не може да живее, е Стрелецът, защото губи силите си.
Азалията е добре да присъства в дома, в който има малки деца: на момиченцата ще придаде женственост, а на момчетата ще помогне да се научат да решават споровете без конфликти.

Котенцата много обичат азалиите, но за кученцата тя е противопоказна, тъй като намалява нивото на агресия не само у хората, но и у животните.

Цъфтящата тъмночервена азалия ни избавя от молците, домашните мравки и други неприятни насекоми. Това растение не живее добре със Стрелеца и Овена.

Дружи добре с Рибите, Скорпионите, Водолеите, Козирозите и Близнаците. А с флегматичния Телец влиза в пълно разбирателство.

Розите са категорично противопоказни да живеят със Стрелеца, Овена, Скорпиона и Лъва, а също така и със сиамските котки. За сметка на това обаче живеят добре с Близнаците, Рибите, Девите, Везните и кучетата от всички породи.

Нежната теменужка не търпи високи гласове и скандали. Всякаква проява на отрицателна емоция може да погуби растението.

Теменужката изпитва симпатии към Овена, но не понася Стрелците, Близнаците и Скорпионите, пише в. „Уикенд“.

Енергията на финиковата палма е двойствена: тя и дава енергия, и я отнема – според настроението.

Наблюдавайте внимателно окраската на листата й: ако те са светлозелени, значи е в добро настроение, ако са тъмни, както обикновено – не е „на кеф” и изпива енергията на хората в дома.

Затова финиковата палма не се препоръчва на онези, които често страдат от депресии.

3 comments

  1. не пише кое цвете трябжа да отглежда телеца.

  2. Пише си- Азалия за телците.

  3. Ами и за стрелеца не разбрах……всичките разстения които изброихте нито едно от тях не обича стрелеца

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*