Home / Светски / Александър Найденов: Извадих си поуки от връзката ми с Елен

Александър Найденов: Извадих си поуки от връзката ми с Елен

– „Времето е най-великият учител“, казва мистър „Олинеза“

 

Александър Найденов и Елен Колева преди време

Бизнесменът Александър Найденов не обича да говори за приключилата си връзка с актрисата Елен Колева. Признава обаче, че прави опити да запомни само най-хубавото.

„Такава връзка не може да се забрави. Ти не можеш да командваш съзнанието си. Не искам да говоря, защото това не помага нито на мен, нито на нея. Българинът е негативно настроен. Освен това е балканджия, който не приема една такава връзка и я тълкува клиширано – ето поредната Златка, която този е купил с парите си. Купил е тая, утре ще купи Бог знае коя“, коментира пред сп. „Стори“ Найденов.

Популярният богаташ е на мнение, че времето лекува. Гневното си публично изказване след раздялата той отдава на факта, че всичко е било прясно. Не на последно място – той е човек на крайностите и осъзнава тази своя грешка.

„Силно любя и мразя. Омразата не е контрапункт на обичта – те са двете страни на една и съща монета. Обратното на обичта е безразличието. Имал съм своите основания да бъда краен в думите и оценките. Но времето е велик учител“.

Бизнесменът твърди, че си е извадил поуки от връзката си с доста по-младата от него Елен Колева.

„Много са поуките. Първо – не се опитвай да притежаваш другия. Правил съм го с нея, може би подсъзнателно. Има неща, които ние не можем да контролираме. Тогава имах разбирането, че опитът ми, който е доста по-голям от нейния, и статутът ми като цяло, ми дават това право. Може би преди това съм се самоубеждавал, че е абсурдно да не съм прав, че аз съм такъв, такъв, такъв! „Вчерашното хлапе, тя на мен ще ми каже!“ Оказа се, че в много случаи по-младият може да се окаже по-прав. Другият урок – да обичаш някого, значи да го приемеш такъв, какъвто е. Окей, променяй го, но с негово съгласие и убеденост, че тази промяна е за негово добро. Трето – не мачкай. Защото послушанието и страхът убиват остротата на чувствата. Една връзка е ежедневен, безкраен низ от взаимни компромиси. Които явно и двамата не сме ги правили, щом се стигна дотук. Не коментирам кой е бил по-прав – вероятно, всеки сам за себе си.“

loading...

One comment

  1. То накрая равносметки много, но фактът си е факт – раздяла и толкоз.. Анализите не вършат работа по отношение на миналото, а само дават поуки за бъдещето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*