Home / Интервю / Тодор Атанасов за Рейки: Този метод лекува всичко!

Тодор Атанасов за Рейки: Този метод лекува всичко!

Можем да променим живота си с Рейки

От 13-годишен Тодор Атанасов се интересува от света на окултното. Езотеричната литература му е любима. Години по-късно е силно впечатлен от техниката Рейки и нейните възможности за корекция на човешката съдба, пише в. „Уикенд“.

Атанасов ще е сред основните лектори на центъра за самоусъвършенстване „Синтия“ в София. Семинарите са ежемесечни.

Бихте ли разказали за широката ни читателска аудитория какво представлява Рейки терапията, която се ползва с голяма популярност у нас?

Рейки идва от „рей“, което в превод на български означава „Космос“ и „ки“, което ще рече „енергия“. Буквално означава космическа енергия. Тя протича през всеки един от нас и ни помага. Рейки би могла успешно да ни помогне за доста неща. Помага и при различни заболявания.

Може ли методът да помогне при по-сериозни болести като различните видове туморни образувания?

Да. Всяко едно заболяване представлява натрупване на негативизъм в организма в продължение на много години.

Лошотията първо трупаме на ментално ниво. Когато се събере в голямо количество, избива в болест. Отрицателните емоции доказано ни разболяват. Рейки ни помага да хармонизираме енергийните клетки и да се излекуваме.

Може ли да се каже какви емоции водят до болести?

Стресът отключва болестите. Ние непрекъснато общуваме на енергийно ниво. Обменяме енергия, а тя минава през аурата ни и й вреди. Енергията,  когато е негативна, се събира бързо. Хубаво е да можем да чистим редовно душата и тялото си.

Може ли да променим живота си с Рейки?

Определено, защото този вид енергия има пет основни правила, които ни помагат да се справяме в трудна ситуация. Първият е: „Не се ядосвай! Живей тук и сега!“.

Сигурно и вие имате приятели, които все се вайкат, че не са свършили нещо, а са имали такава възможност, че не са постъпили правилно, обвиняват се, а от подобно нещо няма смисъл. В подобни разсъждения прекарваме много време и се изгубваме в определена степен.

Вторият принцип е: „Не се тревожи за бъдещето!“. Ако постоянно планираме нещо за бъдещето, ще си навредим, защото ще попаднем в капаните на един измислен от нас свят. А имаме ли нужда от такъв? Имаме ли необходимост да строим кули от надежди?!

Всяка наша мисъл е енергия и тази енергия може да разруши нещо хубаво, което пропускаме на момента, мислейки за утрешния ден. Ставаме жертва на въображението си, което може да разбие и спокойствието, и съня ни.

Рейки

Методът Рейки се справя с всички заболявания

Третият принцип гласи: „Уважавай и обичай всички!“.

Четвъртият: „Печели честно хляба си!“. Този постулат е свързан с космическия закон за привличането. Според него, за разлика от физическите правила, се привличат еднородните неща.

Идеята е, че когото тук на Земята ние сме коректни към околните, и те ще бъдат такива към нас. Ако бъдем добри, ще привличаме по-положителни хора и по-положителни ситуации. Ако сме лоши и алчни, ще си привлечем лошотия и алчност, загуба на средства.

Петото правило е: „Благодарност и любов към всички“. Ако сме благодарни, ще бъдем в хармония със стихиите, няма да се плашим от тях. Спазвайки тези пет принципа, бихме „качили“ живота си на едно по-добро място. Така и така сме на Земята с мисия, нека я изпълняваме без да живеем с илюзиите на миналото и бъдещето.

Безопасна ли е Рейки енергията за хората?

Абсолютно. Тя не може да навреди никому, защото се ръководи от нашия висш Аз. Той пък определено знае всеки човешки организъм от какво количество енергия има нужда.

По време на Рейки сеанс Азът ни влиза в роля и разпределя енергията. Процедурата отчасти може да промени съдбата ни, но да не забравяме, че имаме определен брой задачи, които трябва да свършим в този живот.

А достатъчно е да изпълним космическия си дълг. Важното е да вземем правилното решение, докато се придвижваме от точка А до точка Б. Рейки може да ни помогне да намерим най-благоприятния за нас начин за решение на проблема.

Една ситуация винаги може да бъде разиграна поне по два начина. Защо да избираме агресията за подход, ако може с мир и любов да разрешим нещо.

Случвало ли ви се е да връщате пациенти, защото усещате нещо негативно в тях?

Обикновено често се срещат хора с чуждо влияние. Но аз съм свикнал да помагам и да чистя натрупванията.

Има ли начин, чрез който да познаем сами дали сме натоварени с негативна енергия?

Да, ако сме напрегнати, изнервени. Когато не се чувстваме окей, вероятно някъде нещо в нас не е в ред.

Съществуват ли енергийни вампири?

Тодор Атанасов Рейки

Тодор Атанасов от години се занимава с Рейки

Определено. Това са индивиди, които имат много натрупани проблеми вътре в себе си, които не могат да решат. Те се самоизяждат вътрешно, без да си дават сметка, и понеже нямат енергия, започват да вземат от другите. Понякога го правят несъзнателно.

Човекът, който стане жертва на енергиен вампиризъм, изпитва умора, доспива му се след контакт с „вампир“, няма сили, почва да изпитва чувство за глад и посяга към храната, макар и да не бива. Но има над 30 вида Рейки техники, които помагат на хората за чистене на вредните енергии.

Как протича самата процедура?

Енергията влиза през седмия енергиен център и стигайки четвъртия център, който се намира в сърцето, се разпределя към „пострадалите“ места. Процедурата става с полагане на ръце върху енергийните центрове.

Интересно е, че човек може да бъде лекуван от разстояние – изгражда се енергиен канал дори пациентът да е в Америка, а аз си стоя в България.

Снимка: Pixabay.com

One comment

  1. mihail grirorov

    здравейте
    моля да ми помогнете да се свържа с г-н тодор александров.благодаря.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*