„Първата ми заплата в Швейцария се равняваше на 600 лв. Дори миячът получаваше повече от мен. Научих се на желязна дисциплина, след като веднъж ме оставиха с половин заплата заради изгорени калмари“ – това разкри водещият на кулинарното шоу „Кошмари в кухнята” Иван Манчев, който спасява ресторанти от фалити.
Като собственик на 3 ресторанта у нас шеф Манчев бил истински сатрап. Опитът му го научил да уволнява с лека ръка немарливите си служители.
„Аз самият започнах от възможно най-ниското стъпало.
Убеден съм, че когато човек не влага нито мисъл, нито сърце, нещата в този бизнес не му се получават.
Аз му правя услуга, като му казвам самата истина. По-добре е да не си губи времето и да се ориентира към друг вид бизнес“, обяснява кулинарят.
Вкъщи колоритният готвач бил на принципа „няма лоша храна, има вредни количества“.
Въпреки това само веднъж месечно майсторът позволявал на 9-годишната си дъщеря Виктория и 13-годишния си син Христо да хапват бургер и картофки от „Макдоналдс“.