Home / Любов / Не я променяй! Обичай я! 7 важни съвета за теб!

Не я променяй! Обичай я! 7 важни съвета за теб!

Красотата на отношенията зависи и от двамата

Твоята половинка има нужда да бъде обичана и разбирана. Старай се да избегнеш тези грешки:

1. Не полагаш усилия – нали сте партньори, нормално е за връзката ви да се стараете и двамата. Да се обичате и да си пасвате е много важно, но е достатъчно само за началото. После връзката ви става като лозе – може и да иска молитва, но най-много й трябва мотика, тоест работа. Освен това не знам някой да си пада по мързеливи хора. Не се заблуждавай обаче, че със старание и усилия можеш да върнеш любов, която си е отишла. Направи така, че тя да не си отива.

2. Забравяш, че страстта живее със страст. Естествено понамалява с времето, но нали знаеш, че и огънят затихва, а ако разпалиш жаравата, може така да лумне, че да изгориш в него. Не позволявай на рутината да съсипе всичко!

moyat svyat13. Заблуждаваш се, че всичко вече е казано. Ако не си говорите, тя няма как да разбере какво чувстваш, какво искаш, какво ти е нужно. Ако не се научиш да я усещаш, но и да я слушаш, някой ден ще я изгубиш.

4. Въобразяваш си, че ревността е знак за любов. Пълна глупост – колкото повече ревнуваш, толкова по- несигурен изглеждаш. Ревнувай мъничко, колкото да подпалиш искрата в нея.

5. Търсиш спасение у децата. Не, те нито заздравяват връзката, нито спасяват брака. Те са ви ценни само с едно – че сте ги направили с любов.

6. Премълчаваш, за да не се карате и да не си разваляте отношенията. Но кавгите са неизбежни. И не те съсипват добрите отношения, а нерешените проблеми, за които трябва да се говори, дори да се крещи понякога. После идват тишината и облекчението.

7. Живееш с илюзията, че можеш да я промениш. Ти ще се дадеш ли, ако тя поиска същото? Ако връзката ви се нуждае от промяна, направете я заедно.  Тази промяна може да спаси почти всяка потънала връзка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*