Home / Любов / Страхотни идеи за оригинални сватби

Страхотни идеи за оригинални сватби

Пого, пеперуди, куфари и футболни топки – всички тези несвързани по никакъв начин неща са били основна част от мечтаното сватбено парти на няколко родни двойки.

Вече не става дума за това просто да се венчаеш – трябва да го направиш по възможно най-незабравимия и оригинален начин, който да показва най-дълбоката ти същност, коментират сватбените агенти у нас пред в. „Телеграф“.

За никого не е тайна, че феновете на метъл музиката са истински поклонници на субкултурата, която върви с жанра, и не правят никакви компромиси дори и в сватбения си ден. Така у нас вече са факт първите метълски венчавки. Булката е в класическото бяло, но вместо високи токчета, които да й бъдат неудобни, тя се появява с комфортни кецове, за да участва активно в танците. Гостите обаче са изцяло в рок стил, а дамите са облекли черни рокли са с типичните аксесоари с черепи. За ужас на всички по-възрастни и онези, които не си падат по тежката музика, през цялото време музикалният съпровод е хард рок и метъл. Традиционните хора и ръченицата пък са заменени от пого.

сватбаНа другата крайност пък са младоженците, които си поръчват за сватбата пеперуди и цвят. У нас от няколко години Олга Ускова се занимава с живи пеперуди и ги продава. Красивите същества са в два размера – малки стандартни и големи, които са 25 см. Те са изключително редки, интересни и могат да направят всеки празник вълшебен. Изключително трудни са за отглеждане, затова Олга ги внася от Африка.

За нейна изненада повече младоженци, отколкото булки искат да си купят тези изящни насекоми.

„Пеперудите не са най-подходящите, ако искате да заместите гълъбите с тях, защото те не излитат веднага щом ги пуснете на свобода. Също така се е случвало, когато излетят, вместо да се реят във въздуха да накацат булката“, разказва Олга.

Най-уникалният вид, който тя предлага, са стъклените пеперуди, които са с прозрачни криле, но има и такива, които от слънцето променят цвета си от черно в електриково синьо. Летящите насекоми обичат гроздовият сок, а от там и виното, затова се случва, веднъж пуснати на свобода да атакуват чашите с бяло вино на гостите. Булките, които ги избират да изненадват гостите си с тях, ги подбират по цвят.

„Една младоженка веднъж ме попита дали мога да дресирам пеперудите й, за да стоят на определено място през цялото време“, разказва с усмивка Олга. За друга сватба, пък агенция е трябвало да подсигури 500 броя живи пеперуди от Югоизточна Азия, които са били подарък от младоженците за всеки гост на сватбата.

Друга оригинална тема за сватбено тържество е тази на Кети и Венко, които са почитатели на автомобилите. Те са успели да вкарат темата във всеки един детайл – като се започне от поканите за тяхното тържество, които били във форма на камиончета, изработени от дърво, та се стигне до украсата от малки пътни знаци, които били разхвърляни навсякъде – дори и по масите. Те самите били изобразени като женско и мъжко камионче.

По транспортната тема се увличат и Лили и Пепи, които по професия са авиатори. Освен че из цялата зала са разпръснали компаси, всеки техен гост получава един за спомен. За да бъде изцяло насочено към пътешествията, дори и тортата им е във формата на самолетна пратка. Младоженците са поръчали на всяка маса да има пътна карта на света и куфар, в който гостите да поставят своите подаръци. Екстравагантното желание на влюбените е специален малък самолет да кацне до поляната, където се провежда тържеството им, за да ги отведе на сватбено пътешествие.

Петя и Симо също са пътешественици по душа и това личи от техния най-специален ден. Освен луксозният автомобил, който ги развежда, те си наели и тролей. Той обаче далеч не бил най-интересното возило на събитието им. За да илюстрира тяхната любов, която е безгранична, младите разполагали и с балон, чиято крайна спирка е „Небеса“.

Феновете на футбола също демонстрират своята мания дори и в момент, в който минават под венчилото. Петя и Мишо преобразяват истински футболен терен и го превръщат в сцена за тържеството на своята сватба. Всеки един от детайлите на техния купон бил с препратка към националния отбор по футбол. От украсата, която е от минитениски на играчи, през десертите във форма на черно-бели топки, та чак до салфетките, които са в бяло, зелено и червено. Дори традиционното питие за „добре дошли“ заместили със здравословен витаминозен сок.

Традицията разбиват на пух и прах и Роси и Джон, които искали приказна зимна сватба през февруари. В синхрон със сезона, тяхната венчавка била решена в наситено синьо и бяло. За да напомнят студа, хапките, които се сервират за ордьовър, също били в тези цветове, гарнирани със снежинки. Безспорният хит на тяхното тържество е истинският снежен човек, които стои усмихнат в центъра на залата. На масите също има малки фигурки, които да му правят компания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*