Home / Интервю / Кремена Симеонова пред Prekrasna.bg: Вярата в героичното създава герои!

Кремена Симеонова пред Prekrasna.bg: Вярата в героичното създава герои!

Кремена Симеонова е всестранно развита личност. Тя е ментор по личностно развитие, занимава се енергийни практики, терапевтично рисуване и йога на смеха. Запознайте се с нея: 

Каква е основната цел на ментора по личностно развитие?

Прекрасната Кремена Симеонова

Прекрасната Кремена Симеонова

Менторът по личностно развитие е човек, преминал през личен и дълбок трансформиращ процес. Лично за мен, основната мисията на всеки от нас е да се научи да обича и цени себе си. Когато поради психологически травми и последващи енергийни блокажи заглушим вътрешният си глас, на помощ идва преживелищната терапия.

Разкажи ни повече за терапевтичното рисуване и енергийните практики, които провеждаш.

Имаше момент в живота ми, в който се питах дали в мен е заложен талант, къде се крие моята креативност. Преоткрих ги! Терапевтичното рисуване често е тематично, но винаги с цел себеизразяване. Креативността ни е в тясна връзка с вярата в самите нас. Рисуването като акт е външно изражение на вътрешния ни глас или както обичам да го наричам, интимната ни изповед. В този ред на мисли, няма човек, който не може да рисува!

Аз съм специалист по Усуи Рейки, второ ниво. Рейки е универсална жизнена енергия, която е изконно право на всеки човек. Въпросът е да отворим съзнанието си и да позволим на интуицията да ни води. Провеждам балансиране на личната енергия с рейки сеанси.

Ти си и инструктор по йога на смеха. Освен подобряване на настроението на хората, които я практикуват, какво друго може да се постигне с този метод?

Живеем в уелнес века, холистичните методи на изцеление ни обръщат към самите нас. Смехът изразява радостта от живота. Той е чудесна превантивно-терапевтична мярка срещу стрес. На физическо ниво спомага притока на кислород в тялото, разширява кръвоносните съдове, действа като естествено болкоуспокояващо. По време на смях се отделят хормони на щастието – серотонин, допамин, ендорфин. Повишава имунната защита на организма.

На енергийно ниво смехът е благотворна медитация, която е на разположение тук и сега. Понеже по време на смях не протичат съзнателни мисловни процеси, всички сетива се свързват с лекота в хармония и отмора.

Как според теб човек може да постигне мечтите си? Силната вяра в собствените сили достатъчна ли е?

Вярата и стъпковата последователност в случване на положителното събитие, желание или цел, е в основата на успеха. Любима ми е мисълта на Дизраели: “Подхранвайте ума с велики мисли, вярата в героичното създава герои.“

Какво ще пожелаеш на читателите ни за новата 2015 година?

Смейте се – игриво, безумно, спонтанно! Позволете си да чуете себе си, този глас не би ви подвел. Бъдете обичащи себе си, околните и благодарни за всяка усмивка, целувка или положителна дума.

Изобилна и благодатна нова година!

Предлагаме ви да разгледате и да се присъедините към страницата на Кремена във Фейсбук ТУК

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*