Home / Кариера / Как да си издействаш повишение

Как да си издействаш повишение

От кога мечтаеш за повишение, за по-висока заплата и за повече доверие?


Покажи, че на теб може да се разчита
Винаги бъди точна, коректна и организирана. Не смесвай личните си проблеми със служебните. Дръж се като професионалистка. Демонстрирай самоувереност, но не и презрително отношение към по-нискостоящите. Началството трябва да остане с впечатление, че държиш на работата си, взимаш всичко присърце и умееш да се бориш. Да си амбициозна не означава непременно да си нахална. Можеш да постигаш целите си и без да потъпкваш чуждото мнение, усилия и труд.

Опитай се да блеснеш над болшинството
Направи впечатление с добри идеи, с позитивна нагласа и с креативно мислене. Не копирай чуждия успех. Опитай се да мислиш, да се развиваш и обогатяваш непрекъснато. Чети специализирана книги и списания, изказвай подготвено и обмислено мнението си. Запиши се на курс или специализация. Използвай интуицията си, тя ще ти подскаже много.

Поддържай приятелски отношения в офиса
Дръж се приятелски и добронамерено с колегите си на работното място. Не парадирай с материални придобивки и не се хвали с новите си баснословно скъпи обувки. Има хора, които нямат твоите възможности, но това съвсем не ги прави по-малко значими. Лидерите умеят да управляват другите с тиха власт, без да ги карат да се чувстват нищожни или неоценени.

Не се хаби на празни обороти
Започнала си тази работа, защото нямаше по-изгодни предложения, а парите ти трябваха. Вече цяла година стоиш на едно място без никакво развитие, а полагаш неимоверни усилия. Приятелките ти взимат много повече, а работят много по-малко. Не винаги ниската ти заплата означава, че началството не може да си позволи да те повиши. Има алчни шефове и умни такива. Умните знаят как да задържат добрите си кадри, алчните имат голямо текучество. Попаднала си на шеф, който иска да печели само той, а на теб подхвърля жълти стотинки. Търси си друга работа. Ако наистина си толкова кадърна, ще имаш и други шансове. Дерзай!
сподели бутон

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*