Home / Кариера / Как да направим добро първо впечатление при работа в Германия?

Как да направим добро първо впечатление при работа в Германия?

Манталитетът на хората до голяма степен зависи от мястото, където те живеят. Германците са познати с техния особен нрав, както и привичките, които имат местните.

По тази причина голям процент от заминаващите за работа в Германия са обхванати от терзания за първата срещата с пациента, неговото семейство, как да се отнасят с тях и прочие.

“Свалете” езиковата бариера преди да заминете за работа в Германия

Това е един от основните проблеми, за които препоръчваме да се погрижите преди тръгване. Не забравяйте, че никой не изисква от вас да знаете немски на перфектно ниво, но местните ценят езиковите понания, когато виждат старание.

Опитайте се свободно да комуникирате, не се притеснявайте да кажете, когато не разбирате нещо и да помолите да повторят.

Обръщайте се към пациента с фамилното му име

работа Германия

Работа в Германия – какво трябва да знаете?

Когато го попитате как се казва, той най-вероятно ще ви се представи с фамилното име. Важно е, заминавайки за работа в Германия, да сте наясно, че говоренето на “Вие” е задължителен процес преди стопляне на отношенията, тъй като немците правят разлика при комуникацията с приятел или познат и стриктно я спазват.

Затова ви съветваме да поддържате нужната дистанция в началото и да не влагате излишни емоции още от първия ден.

Други полезни съвети за отличен старт при работа в Германия

– Не говорете на висок тон по телефона, тъй като това се смята за особено невъзпитано;

– Пазаруването е част от работата в Германия. След покупка винаги пазете касовата бележка, за да е сигурен вашият пациент, че не злоупотребявате с неговите финанси;

– Тютюнопушенето вкъщи не е широко разпространено сред немците;

– Запознайте се, дори и бегло, с местните закони, за да не попаднете в неловка ситуация – напр. при заминаване за работа в Германия е добре да знаете, че хвърлянето на боклуци и фасове на земята, както и преминаването на червен светофар, са строго наказуеми.

Разбира се, избирайки позиция за работа в Германия с Promedica24, вие заедно ще обсъдите “правилната стратегия за действие”, която ще ви улесни максимално през първите седмици и ще ви помогне бързо да свикнете.

Екипът от специалисти ще ви помогне да се чувствате спокойни и сигурни и ще ви запознае с възможните неприятности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*