Home / Тя & Той / Бракът и има ли той почва у нас

Бракът и има ли той почва у нас

Традициите не са това, което бяха

Сн.: БГНЕС

 

Бракът далеч не е мечтата на всяка девойка в наши дни. Ако той е имал основно възпроизводителни функции преди 100 години, днес жените раждат деца и без брак. Нито е модно, нито престижно една жена да е омъжена. Докато преди 50 години раждането на извънбрачно дете се е разглеждало като престъпление, днес съвременните жени нямат този проблем.

И все пак много млади хора сключват брак и вдигат сватби за чудо и приказ. Това показва, че част от хората все още вярват в законното съжителство или просто така са възпитани.

Група социолози и психолози се заели със задачата да открият причината, поради която хората все пак се женят и развеждат. Оказало се, че двойките се развеждат обикновено след 2-3 години, когато в общуването между тях имало прекалено много критика и негативизъм. Семействата се разпадали след 7-8 години, когато липсвала топлота и страст в отношенията, въпреки че на пръв поглед имало разбирателство. Успешни се оказали тези бракове, които били скрепени с топла емоционална връзка, разбирателство и подкрепа. Двойките, които успели да съхранят чувството си за хумор, имали много по-големи шансове да остареят заедно. Приятелството между партньорите се оказало също толкова важно, колкото и страстта в леглото.
бутон за сайт

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*