Home / Интервю / Ангел Тодоров пред Prekrasna.bg: Щастието е възможността да правиш другите щастливи

Ангел Тодоров пред Prekrasna.bg: Щастието е възможността да правиш другите щастливи

„Добротата е разпознавана като добродетел и разбирана като ценност навсякъде по света, без значение от културния, националния, религиозния или социалния статус на човека, който я проявява.“

Ангел Тодоров: Опитайте се да бъдете малко по-добри, отколкото е нужно!

Представи се с няколко думи.

Казвам се Ангел Тодоров и съм консултант по социална комуникация. Помагам на бизнесите да се развиват във Фейсбук и интернет като цяло. Убеден съм, че социалните мрежи са уникален шанс за обикновения човек да живее по-щастливо. В тази връзка пиша статии и книги по темата. Както всички хора, и аз искам да съм щастлив и съм осъзнал, че единственият начин това да се случи е като правя другите щастливи.

Автор си на книгата „Фейсбук щастие“. Разкажи ни малко повече за нея. Как ти хрумна идеята? Какво те накара да я напишеш?

Това е книга, в която съм описал различни практични методи, чрез които да се справяме още по-добре с теми като Фейсбук и любов, Фейсбук и секс, Фейсбук и семейство и други, и по този начин да живеем още по-щастливо.

Идеята ми хрумна, наблюдавайки света около мен. Около нас постоянно има хора, които страдат просто защото не използват собствения си потенциал и потенциала на социалните мрежи правилно. И в един момент осъзнах, че мога да съм полезен с познанията си ако не на всички, то поне на тези, които имат житейската зрялост и желание за развитие. Това е и причината да напиша „Фейсбук щастие“.

Какво е щастието за теб?

Възможността да правиш другите щастливи, съчетани с желанието активно да им помагаш и мъдростта да знаеш как.

Кога хората престават да се радват на живота и се превръщат в онези намусени и вечно сърдити човечета? 

Когато забравим за момент, че не всеки на тази планета има безценната възможност да живее в свят като нашия, в който никой не се опитва да ни убие. Хората рядко умират от жажда, рядко умират от глад, имат достъп до образование и култура и имат свободата да говорят и правят това, което считат за най-полезно за тях и обществото. И когато забравим, че не е ясно докога ще я имаме тази възможност. И когато, забравяйки колко рядък е шансът да живеем така и колко бързо и непредвидимо този шанс може да изчезне, ние се фокусираме с голяма страст върху преходни неща – без голям смисъл нито за нас, нито за околните.

Смяташ ли, че повечето потребители на Фейсбук се представят за такива, каквито в реалния живот не са? 

Не, защото е невъзможно някой някъде да се представи за това, което не е. Същевременно е факт, че повечето потребители подчертаваме положителните страни от живота си, което, както знаем от народната мъдрост и съвременната психология, е полезно за всички. Ние ставаме това, с което се отъждествяваме и се отъждествяваме с това, което виждаме. Така работи умът.

Колко време прекарваш в социалната мрежа и за какво я използваш? 

Около 2-3 часа на ден. Основно за работа, тъй като с екипа ми поддържаме доста фирмени страници във

Ангел Тодоров: Фейсбук дава на човека уникалния шанс да живее по-щастливо

Фейсбук. Също така обръщам доста внимание на личния си профил, тъй като той е един от основните ми инструменти онлайн да давам своя малък, но значим принос за развитието на обществото чрез личния си пример. Друг такъв инструмент е личният ми блог www.angeltodoroff.com.

Според теб как Фейсбук променя живота на хората? 

Дава ни възможност да се свързваме помежду си по един невероятен начин, ускорява социалния ни обмен и ни помага да лъжем по-малко, защото това, което казваме, вече стига до много повече хора и остава за много по-дълго време.

Сподели рецептата си за щастие. 

Смесваме голяма доза щедрост, за да създадем връзки с хората, с колкото можем повече смислени действия, за да развием тези връзки. Добавяме търпение, за да направим тези връзки стабилни. Разбъркваме всичко това с радостни усилия, за да накараме живота да расте. За да е трайно щастието, подправяме сместа с разбирането, че всичко се случва в ума. И когато всичко това се увари хубавичко, го поднасяме на света с цялата мъдрост, на която сме способни, за доброто на всички същества. Добър апетит! 🙂

Пожелай нещо на читателите на Prekrasna.bg 

Бъдете безстрашни и изградете собственото си щастие на основата на щастието на другите.

Книгата на Ангел Тодоров „Фейсбук щастие“ може да закупите от тук.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*