Home / Кариера / 5-те фрази, които НЕ трябва да казвате пред колегите си

5-те фрази, които НЕ трябва да казвате пред колегите си

Излишното самохвалство няма да ви помогне

Една трета от живота ни преминава на работа, където общуваме предимно с колегите. Всъщност си живеем с тях като едно голямо семейство. И за да не се разваля приятелската атмосфера в работния колектив, трябва да си изработим грамотна тактика на поведение, пише сп. „Журнал за жената“. Това са 5-те фрази, които не бива да казвате пред тях:

DUMI1. „Нищо не разбирам от това и не ми влиза в задълженията.“ – тази реплика може да покаже само вашето невежество и инат. Ако наистина сте заети, кажете, че ще свършите и това, но след като приключите належащото.

2. „Няма нужда да ми обяснявате как и какво да правя – аз съм професионалист!“ – колкото и да сте талантливи, имайте предвид, че никой не обича горделивите самохвалковци.

3. „В понеделник съм на басейн, в четвъртък – на танци. Мога ли да си тръгвам 15 минути по-рано?“ – и шефовете ви искат да си почиват. По-добре не дразнете излишно колегите си, които си отработват пълното работно време.

4. „Бившият ми началник беше цербер, а колегите ми – хиени.“ – не говорете лошо за старите си колеги и шефове. Тези „хиени“ никой не ги познава, а с такива коментари няма да си създадете добро име.

5. „Възможно е да не съм свършил/а работата много добре…“ – не занижавайте своите способности. Говорете уверено и не използвайте неясни фрази като: „не знам дали ще се получи“, „сигурно няма да успея навреме“ и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*