Home / Здраве и диети / 3 прости стъпки превръщат диетата в здравословен режим

3 прости стъпки превръщат диетата в здравословен режим

Бонус съвет – настройте се да се храните здравословно, а не да пазите диета

Сигурно си мислите, че знаете всичко за здравословното хранене, както и за това как, колко, какви диети се пазят. Навярно сте прочели поне 10 статии, пълни със съвети за това как коремът ви да стане по-плосък. Сега предстои да научите 3 лесни стъпки, които гарантират успеха на която и да е диета.

Представете си отслабването като път, който трябва да извървите с малки и уверени стъпки, а не крачейки с широки и уморителни крачки. Ако вие сте убедени, че успехът се постига постепенно, ще имате по-здравословен режим на хранене, отколкото си мислите. А това ще подобри не само вашето здраве, но и начина, по който изглеждате.

Правило 1

Опростете. Вместо да бъдете прекалено загрижени за калориите или размера на порциите, мислете за диетата си по отношение на цвят, разнообразие и свежест. По този начин трябва да ви бъде много по-лесно да направите здравословен избор. Съсредоточете се върху намирането на храната, която обичате и от която сте сигурни, че няма да погълнете колосални количества. Подгответе си и няколко лесни рецепти, които включват пресни продукти и постно месо. Постепенно диетата ви ще стане не само по-здравословна, но и много по-вкусна.

Правило 2

С течение на времето започнете бавно да правите промени в хранителните си навици. Това няма да се случи за едно денонощие или седмица. Постарайте се да ликвидирате поне един лош навик на седмица. Обичате шоколад? Обещайте си през следващите 7 дни да не си купувате от любимата Милка и ако издържите, хапнете няколко квадратчета след 7-те дни на въздържание. А ако успеете да се преборите с този лош навик или по-скоро зависимост – поздравете се за успеха. Малките стъпки на промяната включват и добавяне на здравословни храни, които не обичате или просто не хапвате често (като салата и овесени ядки, например). Нека вашите малки промени стават ваш нов здравословен навик.

Правило 3

Не е нужно промяната да е перфектна. И съвсем не е необходимо да се елиминират напълно храни, които обичате. Дългосрочната цел е да се чувствате добре, да имате повече енергия и да намалите риска от рак и други неприятни болести. А това няма да стане нито със зверски ограничения, нито с ограничения против волята ви, които ви причиняват само страдания и неудовлетвореност.

loading...

2 comments

  1. един добър съвет здравословен

  2. Страхотна е диета за прочистване на черният дроб!!! Изпробвала съм я!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*