Home / Красота / Високите дами са по-застрашени от рак

Високите дами са по-застрашени от рак

Много жени биха искали да са по-високи, но сега имат един повод да се радват, ако са с височина под 170 см

Високите жени винаги са били еталон на изисканост, женственост и финес. Няма спор, че всяка дреха стои по-добре на жена с манекенски мерки, но учените доказаха, че височината предразполага към рак. Дамите с височина над средната са застрашени в по-голяма степен от рак на яйчниците, кожата, гърдите и дебелото черво. Всеки сантиметър над средната височина увеличава риска, смятат учените от Оксфордския университет във Великобритания. Всеки 4 см. над 160 см. височина увеличават риска с 16 %.

В проведеното изследване са взели участие 97 000 души, които са с различна височина, варираща от 152 см. до 174 см. Учените са доказали, че годишната честота на случаите на рак бележи ръст с 850 случая на 100 000 жени. Нарастването на раковите заболяване се забелязва по-силно при по-високите жени. При тях случаите са 1000, а при по-ниските дами – 750, пише Vesti.bg.

Учените обаче не обясняват на какво се дължи тази тенденция. Досега се считаше, че факторите, които предразполагат към рак са слабата имунна система, наднорменото тегло, наследствеността, вредните навици и липсата на двигателна активност. В повечето случаи причините са комплексни, отбелязват медиците.
бутони за споделяне

loading...

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*