Home / Новини / Учени ще ексхумират тялото на Шекспир, за да разберат дали е бил наркоман

Учени ще ексхумират тялото на Шекспир, за да разберат дали е бил наркоман

Все още няма информация от какво е умрял един от най-известните драматурзи на всички времена

Група палеонтолози са твърдо решени да разгадаят мистерията около смъртта на Шекспир. Тъй като има много съмнения, но нито една правдоподобна хипотеза за неговата смърт, учените искат да разплетат тази загадка. Намерени са 24 лули на мястото, където се е намирала градината на Шекспир и е установено, че с тях е пушена марихуана. Има голяма вероятност талантливият драматург също да е пушил.

Много учени възразиха срещу посегателството върху тленните му останки и когато преди 10 години беше подадена молба за тази процедура, в научните среди настана истинска паника. Технологиите вече са достатъчно напреднали, за да може скелетът на известния писател да бъде изследван, без това по някакъв начин да навреди на останките. Съществува оборудване, което може да постави истинска сензация, ако бъде използвано за диагностициране на черепа на Шекспир. Може да бъде установено от какво е боледувал, как е живял, дали е употребявал някакъв вид наркотици и каква е причината за смъртта му.

Интересът към Шекспир не стихва десетилетия наред. Той си остава един от най-великите драматурзи в световен мащаб. Името му винаги ще символизира напредничавото мислене, изключителната дарба и желанието за покоряването на нови хоризонти. През последните години бяха открити негови произведения, разпространявани с чужд псевдоним. Смята се, че той е автор на много повече пиеси, отколкото сме предполагали.

бутон за споделяне

loading...

2 коментара

  1. палеонтолог

    сигурен ли си, че именно палеонтолзи ще разкопават? щото Шекспир не е динозавър, от мен да знаеш. изсмукано от пръсатите или жертва на Google Translate.
    Палеонтология е проучването на праисторическия живот, включително еволюцията на организмите и взаимодействието помежду им и тяхната среда (Wikipedia)

  2. Група от палеонтолози проявява интерес към останките на Шекспир. Те са подали молба за извършване на тази процедура. Шекспир не е динозавър, но това не означава, че палеонтолозите нямат право да се интересуват от неговата личност, живот и навици. Ние също сме чували за Wikipedia, но благодаря, все пак, за информацията. Хубав ден. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*