Home / Новини / Български кмет дарява цялата си заплата на болни и нуждаещи се

Български кмет дарява цялата си заплата на болни и нуждаещи се

Една хубава новина от село Селча, Девин, ни накара да се усмихнем и да повярваме, че има прекрасни хора в България! Кметът Венелин Иванов не е взел и една стотинка, откакто е встъпил в длъжност, и е

Кметът Венелин Иванов

Кметът Венелин Иванов

дарил заплатите си на болни и бедни. Местните с радост разказват, че той помага както на хора от село Селча, така и на нуждаещи се от близките села.

Венелин Иванов, който е на 43 години, е бил избран за кмет на селото преди 2 години. Бил независим кандидат. От години развивал успешен бизнес заедно със съпругата си и за семейството към този момент работят 25 души.

Добродушният кмет изкарвал достатъчно пари и затова решил, че ще е най-добре да дарява заплатата си – около 600 лева. Нямаме информация колко точно са му приходите, но това не е чак толкова важно. В случая важното е, че той помага на хора, които нямат неговите възможности и прави живота им по-лек. А от това по-ценно няма!

До момента Иванов е платил за лечението на жена, болна от рак, и на още четирима други. Платил е и здравните им осигуровки, заради които болницата отказвала да ги приеме.

Кметът е зарадвал и студентка с нов телефон, купен на изплащане. Момичето било от бедно семейство и нямало възможност да си купи.

Браво на този благороден човек и дано има повече като него!

Снимка: Смолян Прес 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*