Home / Новини / Уникална история! Американец получи мило писмо от покойната си съпруга!

Уникална история! Американец получи мило писмо от покойната си съпруга!

Бренда Шмиц трогна любимите си хора

„Да чакаш от умрял писмо“ е фраза, която обикновено използваме за нещо невъзможно, което никога няма да се случи. Представете си обаче как получавате писмо от някой ваш близък, починал преди две години.

Няма нищо по-разтърсващо и затрогващо от подобно послание. Това е била идеята и на американката Бренда Шмиц, чийто мъж получил последното й писмо преди две седмици, пише в. „Телеграф“.

През февруари 2011 г. тя разбрала, че е болна от рак и болестта е в четвъртата фаза от развитието си. Това означавало, че надежда за нея няма и просто трябва да се погрижи последните месеци от живота й да бъдат

Бренда Шмиц загубила борбата с рака

Бренда Шмиц загубила борбата с рака

възможно най-леки. След тежка химиотерапия и интензивно лечение 46-годишната Бренда починала на 27 септември 2011 г. Още през август тя написала няколко писма за близките си, които предала на своя приятелка и й дала точни инструкции кога трябва да бъдат получени посланията й. Така преди две седмици съпругът й Дейвид бил извикан в местно радио, за да гостува на предаване, което сбъдва желания. Условието той да получи писмото било да е намерил своята нова любов.

И тъй като Дейвид се сгодил в края на миналата година, дошъл и моментът, в който да чуе последните думи от съпругата си.

„Тя беше много земен човек и прие всичко с такава сила, че човек може само да й се възхищава. Бренда беше страхотна майка и съпруга и винаги е около нас, дори и след трагедията“, коментира Дейвид в предаването.

Още със споменаването на името й сълзите му започват да текат неудържимо. Тя обаче го окуражила да продължи напред и да открие любовта още веднъж. „Ще разбереш коя е, защото и аз ще бъда там“, били думите на Бренда, преди да почине. Дейвид разбрал коя е неговата втора избраница през 2012 година, когато се запознал с Джейн. Той имал двама синове от предишна връзка и двама синове от брака си с Бренда. Джейн пък имала син и дъщеря от минал брак.

Дейвид

Дейвид

„Тя прие децата като нейни, прие да им бъде майка“, със сълзи на очите обяснява Дейвид в ефира на местното радио.

Писмото на Бренда е насочено към съпруга й, децата й, новата му избраница и тяхното щастие.

„Щом четете това писмо, аз съм изгубила своята битка с рака, а Дейвид е успял да продължи напред и е открил майка, която да се грижи за нашите момчета“, започва писмото си Бренда. „Тя със сигурност е невероятна жена и съжалявам единствено, че не я познавам. Да приемеш толкова голямо семейство като свое е голямо предизвикателство, с което може да се нагърби само много сърцат човек. Бях диагностицирана с рак след първия рожден ден на сина ни Макс и починах 10 дни след втория му рожден ден. Никое дете не заслужава да изгуби майка си толкова малко, така че се радвам, че той се е сдобил с нова майка“, продължава писмото си от 3 август 2011 г. Бренда. Основната идея на посланието на американката е семейството да бъде щастливо и да знае, че тя ги обича всичките и чува молитвите им. За да са напълно убедени в нейната любов, тя иска Дейвид да подари на Джейн един уикенд само за нея – прическа, грим, маникюр, масаж, всичко, което ще я накара да се усмихне.

„Искам да заведеш и цялото семейство – ти, децата ни, съпругата ти и нейните деца, ако има такива, на вълнуващо пътешествие, което ще ви остави незабравими спомени“, моли Бренда съпруга си. Накрая, но не на

Дейвид с новото си семейство

Дейвид с новото си семейство

последно място, жената иска да се организира парти за лекарите, медицинските сестри и санитарките от болницата, в която се е лекувала.

„Те заслужават само най-добрите неща да им се случват заради добрините, които правят ежедневно“, убедена е американката.

След края на писмото в радиостудиото настава тягостно мълчание, в което се чува само лекото хлипане на Дейвид.

„Откакто почина, има много знаци, които показват, че е около нас. В деня, в който издъхна, над болницата имаше двойна дъга. „Над дъгата“ беше любимата песен на нея и Макс, така че съм сигурен, че тя я е направила“, разказва Дейвид. „Имаше и един случай, в който всички бяхме на плажа, и Джейн и Макс, който вече е на 4, си играеха, а над тях кръжеше чайка. Когато се приближих до тях, видях, че Джейн плаче. Оказа се, че Макс я е помолил да му бъде майка. Бренда обожаваше плажа и чайките, така че съм сигурен и че тя е дала своята благословия на Джейн“, допълва Дейвид.

От радиото решават да изпълнят всички желания на Бренда. Така 8-членното семейство получава пътешествие до Дисниленд, като всичко им е подсигурено. Докато децата се забавляват и лудуват, Джейн пък ще може да се порадва на типично женските занимания, като масажи, прическа и маникюр.

Всички лекари от болницата, в която се е лекувала Бренда, пък ще могат да посетят парти в тяхна чест заедно със семейството й.

„Искам Дейвид, нашите момчета и жена му да знаят, че аз ги обичам“, пише Бренда в писмото си.

„Ти си голям щастливец, Дейвид. Имаш възможността да обичаш и да си обичан от две наистина страхотни жени“, споделя пък водещият на предаването, който също се просълзява от трогващата история на Бренда, Дейвид, децата им и Джейн.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*