Home / Любопитно / Какви загадки крият скалите на Белинташ?

Какви загадки крият скалите на Белинташ?

Хората, посетили Белинташ, казват, че скалите там ги зареждат с енергия

Легендите за чудодейната сила на това място в Родопите (на 30 км от Асеновград) ни връщат много години назад. Дали това е култово място на траките, светилище на бог Сабазий? Или именно тук е акостирал Ноевият ковчег? Дали наистина на тази скала са извършвани жертвоприношения?

Скалата, която сравняват с малко плато, е изпълнена с кръгли отвори и улеи, които (според специалисти) оформят карта на някои съзвездия. Привържениците на тази идея неведнъж са търсили в околността и други belintashподобни места, убедени, че Белинташ е част от огромна по площ астрономическа обсерватория. Преди двайсетина години екстрасенси от цял свят се стичат към белинташката скала, за да почерпят оттам космическа енергия. А десет години по-късно Белинташ е наречен „площадка за HЛO“ – не са малко заснетите кадри и снимки със странни летящи обекти над скалите.

Ако се върнем по-назад, преди 40 години специалистите намират връзка на различни странни знаци по скалата с тракийския бог Сабазий. Така идеята, че става дума за светилище от тракийско време, изглежда напълно достоверна, пише „Журнал“. Предполага се, че необичайните отвори са един вид олтари за предсказване на бъдещето с вино.

Най-древните легенди свързват Белинташ с най-страшната библейска история за потопа – водите отнесли Ноевия ковчег именно до древната скала Белинташ и от това място започнал новият живот на Земята. Може би затова се смята, че още преди векове хората ходели на скалата, за да получат енергия и знания, като се докоснат до свещената дъждовна вода, събрана в издълбаните незнайно от кого кръгли отвори. И до днес посетителите на това място вярват, че щом там се е спасил човешкият род, значи всеки и сега може да намери спасение за себе си.

Съкровища и невидими пазителиbelinta6

Някои от местните възприемат мястото като обиталище на древен пазител на съкровища. Твърди се, че Александър Македонски посетил местността, за да търси съветите на тракийските жреци. Като благодарност оставил златна колесница и много скъпоценности. А след време, за да опазят даровете, жреците ги закопали, но мястото останало тайна. Преди години търсачи на съкровища се обърнали към Ванга за помощ – дали да търсят при Белинташ… А тя отговорила, че на Белинташ има древно гробище и именно там е заровено голямо златно съкровище. Но за да бъде разгадано местонахождението му, а и тайната на Белинташ, ще загинат няколко души. И наистина се е случвало мълния да отнеме живота на човек върху скалата. Сякаш наистина невидим пазител не дава възможност на хората да стигнат до истината за същността на това място.

За Белинташ се знаят със сигурност малко неща: скалата е образувана от изригването на вулкан, а отворите и улеите със сигурност не са природен феномен. Необяснимо е защо на това място снегът се топи за минути и какво кара стрелките на компаса да се въртят безразборно.

Загадките на Белинташ продължават да карат едни хора да търсят обяснение, а за други именно тайнствеността на това място поддържа вярата, че то е светилище на древни богове. Тук много хора се зареждат с космическа енергия и твърдят, че са се спасили от депресията.

2 comments

  1. Коледа Дядо

    БЕЛИНТАШ !!! Бях там и щастлив… Пак ще отида!

  2. Стрелките на компаса се въртят безразборно от силното поземно магнитно поле

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*