Home / Лайфстайл / Писнало ти е да те контролират?

Писнало ти е да те контролират?

Писнало ти е да се опитват да те контролират винаги и на всяка крачка? Ти имаш собствено мнение, отстоявай го!

Ревниво гадже
В началото беше очарователен, докато не се превърна в твой надзорник. Не ти разрешава да излизаш сама, винаги те пита кой те търси, дава ти непрекъснато съвети с какво да се храниш и не те оставя дори да дишаш сама.
Ревността е болест и никак не е забавна с течение на времето. Ако той няма желание да се пребори с изгарящите го негативни страсти, то никой не може да му помогне. Понякога и откритите разговори не дават резултат. Вината не е в теб, а в неговия телевизор. Опитай се да го успокоиш и може би с времето ще го преодолее.

Властният шеф
Винаги е прав, отнася се с пренебрежение към всичко, което правиш, и никога не е доволен от работата ти.
При всички положения трябва да запазиш самоуважението си. Дори много да обичаш работата си, ако тя те депресира и стресира ежедневно, напусни. Ако продължаваш да преглъщаш унижение след унижение, никога няма да се издигнеш в очите му. Опълчи се, понякога точно такива хора оценяват това.

Обсебваща приятелка
Тя контролира личното ти време до секундата – дори не те пита, когато иска да я придружиш някъде, сигурна е, че ще го направиш. Говори от твое име пред хората, дава ти “ценни” наставления и никога не те оставя да се изкажеш, за нея ти нямаш мнение.
Предизвикай откровен разговор, кажи й всичко, което ти тежи, не премълчавай нищо. За нея това ще е голям удар по егото, но ако го преглътне, приятелството ви може и да просъществува.

Роденият победител
Не признава чуждо мнение и се опитва да контролира всичко и всички около себе си. Трудно се общува с такъв човек, но можеш да подходиш по неговия начин. Изразявай ясно мнението си, аргументирай го и бъди снизходителна към критиките му. Не се оставяй да бъдеш въвлечена в безсмислени спорове. Игнорирай го, ако това се наложи.

сподели ме

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*