Home / Лайфстайл / Нестандартен начин да мислим по-позитивно, когато сме у дома

Нестандартен начин да мислим по-позитивно, когато сме у дома

Имена, любовни обяснения и мъдри фрази върху стените. Това е новата мода, почерпена от индивидуализма, която завладява все повече домове по света, в това число и тези в България.

При нея е важно да изпишеш възможно най-умните и позитивни фрази на стената си в хола например, за да можеш с тях да покажеш на всички гости каква личност си. И както във всичко и тук модерното върви ръка за ръка с практичното, защото когато ти е криво, то прочитайки мъдрата фраза, тя ти помага отново да възвърнеш позитивната си нагласа.

Видове

Когато хората решат да сложат надпис на стената в хола, детската стая или кухнята, то те могат да избират от няколко вида. Най-лесният е, когато си избират поръчани специално самозалепващи се букви. Вече няколко фирми у нас предлагат изработването на залепващите се думи, като те могат да бъдат с различни размери и шрифтове. Буквите могат да се вземат и отделно една по една и след това да се създадат думите направо върху стената. По този начин почти без трудности всеки може да напише например „Аз знам, че нищо не знам“ и с тази мисъл да посреща гостите в хола си. От проверка във форумите и родни фирми, свързани с дизайн, научаваме, че все по-често се изписват фрази, натоварени с позитивен смисъл, пише в. „Телеграф“.

pozitivno misleneОще

Другият вариант за надписи по стените и не само по тях, но и по вратите и гардеробите са специалните залепващи се фолиа. Те могат да бъдат купени от търговската верига, но когато някой иска да изпише специално послание за любимите си хора, то фолиото също може да се направи по поръчка. По този начин например може да се изненада любимата половинка с послания върху общия гардероб у дома. Подходящо например е посланието „Обичам те, мило“. Артдизайнери споделят, че хората предпочитат да поръчват надписите, за да вмъкнат в тях любимите им имена, с които се обръщат един към друг, докато са си вкъщи. С въпросното фолио могат още да се облепват и вратите на шкафчетата над мивката и така да се изненада съпругата за годишнината от сватбата.

Арт

Тези, които не искат имитации, могат да платят на художник направо да изрисува надписа върху стената. Тогава той стои сякаш току-що е драснат от някой с черна или цветна химикалка. Цената тук варира от това колко букви ще правят и какви бои ще се използват. Тарифите тръгват от 50 лв. и могат да стигнат до 1000 лв., ако се използват по-скъпи бои и към надписите се поиска и някакъв допълнителен елемент за изрисуване. Освен към художник, можете да се обърнете за надписи и към дърворезбар. Той може да ги изработи от дърво и след това да се поставят красиво примерно над дивана или над свода към кухнята. Букви от дърво се предпочитали за антрето и кухнята, като най-често надписите били с хумористичен акцент като „Влез в царството на кулинарията“ и прочие.

О, на мама мъникът

Все повече нашенци са започнали да изписват имената на първородните си рожби на стената в детската стая. За целта родителите си поръчвали цветни самозалепващи се букви. Така близо до бебешкото креватче изписват Мария или Давид, разясниха запознати. По думите им най-често майките и татковците не оставят стаята на мъниците само с надписи, но я декорират още и с любимите анимационни и приказни герои на хлапетата. В момента едни от най-желаните филмови герои са Костенурките Нинджа и Мечо Пух. Те се поръчвали както за момичета, така и за момчета.

Азбуката намига от плочките

Весела азбука може да се залепи върху плочките на банята. Това е възможно благодарение на комплект от залепващи се букви и цифри, който в момента се предлага както в търговската верига, така и в интернет. Той върви средно от 15 лв. до 17 лв. Интересното за комплекта е, че той е направен от мек, издръжлив и нетоксичен материал, като буквите и цифрите могат да се местят и пак да се залепват. Така детето си играе и се забавлява, докато се къпе или декорира по нов начин семейната баня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*