Home / Лайфстайл / Парфюмът разкрива твоята същност

Парфюмът разкрива твоята същност

Парфюмът допълва образа на всяка жена, подчертава красотата й и говори за нея много повече от дрехите.
Макар често пренебрегван, парфюмът е най-мощното ви оръжие в изкуството на любовта, той показва предпочитанията ви по един деликатен и невидим начин. Да изберете подходящо ухание не е никак лесна задача, затова сме подготвили няколко съвета за вас.

 

Парфюм назаем

Ваша приятелка си е купила нов моден парфюм и вие сте очаровани. Дори не желаете да го тествате на китката си, защото сте убедени, че това е вашето ухание. Грешка! Всеки аромат стои по уникален начин на всяка кожа. Може да се окаже, че след първата фаза на аромата, трансформацията съвсем не ви допада, затова винаги тествайте и си дайте достатъчно време, за да прецените дали ви харесва. Когато обонянието ви регистрира нов аромат, той е силно концентриран и преценката ви често е погрешна. Втората фаза е далеч по-близка до истинската същност на парфюма. Едва в третата фаза можете наистина да прецените дали това е търсеното ухание. Не тествайте повече от два, три аромата наведнъж, за да не се объркате.

 

Изберете парфюм според стила си

Можете да избирате измежду цветни, цитрусови, папратови, шипрови, дървесни, амброви и кожни аромати. На нежните и романтични дами им подхождат деликатни цветни аромати с лека цитрусова нотка. Сериозните и делови жени трябва да насочат вниманието си към ефектните композиции с аромат на амбра и подправки. Спортните и динамични представителки на нежния пол могат да се спрат на свежите ухания с цитрусови или горски нотки. Консервативните дами вероятно ще изберат класическите стилни аромати, които са се наложили с годините. Бъдете внимателни с използваното количество, за да не причините главоболие и неприязън в околните. Силният натрапчив аромат отблъсква, затова бъдете по-пестеливи. Избирайте парфюм според сезона и го съчетавайте умело с конкретния си тоалет.

 

Три пъти мери, веднъж режи

Не бързайте с покупката на парфюм. Обръщайте внимание на щрихкода и производителя. Ако имате възможност тествайте един и същ парфюм в два различни магазина, за да прецените дали трайността и ароматните нотки са еднакви. Не рядко на пазара се предлагат много добри ментета, които не биха заблудили само изтънчените познавачи.

 

Цветът на опаковката

Светлите кутийки предполагат леки, свежи и закачливи аромати, а тъмните опаковки говорят за тежки, ориенталски, източни ароматни нотки.

сподели бутон

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*