Home / Новини / Нови детски книжки от Ню Медиа Груп на Светльо Кантарджиев

Нови детски книжки от Ню Медиа Груп на Светльо Кантарджиев

Джак, победителят на великани Издателска къща Ню Медиа Груп пусна на пазара нови пет детски книжки с популярни приказки за най-малките. Издателят Светльо Кантарджиев коментира: „Напоследък на пазара се издават многобройни книги за възрастни и в това отношение той върви изцяло по световните тенденции, но нашето издателство реши да не забравя за най-малките и да публикува за тях световни класически приказки с подходящи илюстрации и оформление, които да ги грабват и да правят четенето им забавно и за родителите, и за малчуганите.

Приказките играят важна роля във възпитаването на ценности и развитието на въображението у малчуганите, затова и аз, също като много психолози, а и великия Айнщайн, считам, че те са много полезни за децата и не бива заради технологичния прогрес да бъдат забравяни или да остават на втори план след компютърните игри и 3D анимационните филми“.

Новите книжки включват три народни приказки от Италия, Англия и Чехия, както и по една приказка на Андерсен и Ръдиард Киплинг. Вече можете да ги откриете по книжарниците под заглавията: „Приказка за котката“, „Мълчаливата принцеса“, „Джак, победителят на великани“, „Принцесата от портокала“, „Старата къща“. Те са част от поредицата „Детство мое: Вълшебни приказки в картинки“ на същото издателство. От Ню Медиа Груп обещават да продължават да радват малчуганите с добре преведени и илюстрирани специално за най-малките приказки от цял свят.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*