Home / Красота / Красиви на всяка възраст

Красиви на всяка възраст

Първите признаци на стареене на кожата предизвикват тревога почти при всяка жена. Борбата с бръчките започва още след 30 г. възраст, когато организмът започва да произвежда по-малко колаген, главният виновник за стареенето на клетките.

Внимателно сваляйте грима от лицето си. Избирайте щадящи качествени продукти за тази цел и никога не търкайте силно областта около очите, тази област е изключително нежна и уязвима. Използвайте гел или пяна за измиване на лице, защото те не запушват порите, както кремообразните козметични продукти.

Използвайте умерено маските за лице. Не прекалявайте с грижите, за да не постигнете обратен ефект – зачервяване, лющене, изсушаване и запушване на порите от продължителното стоене на маската на лицето.

Не злоупотребявайте с декоративната козметика, бъдете умерени и купувайте само качествени продукти. Винаги давайте възможност на кожата си да диша и не я претоварвайте ежедневно с тежки слоеве пудра и фон дьо тен. След осем вечерта не прибягвайте до козметични процедури, оставете кожата да почива и нанесете само лек гел или крем.

Спете достатъчно, хранете се балансирано и пийте достатъчно количество течности. Правилната поза по време на сън може да ви разхубави, не притискайте лицето си във възглавницата.

Осигурете си нужните витамини със здравословно хранително меню и не позволявайте да се дехидратирате, особено внимателни бъдете през горещите месеци, които изискват по-интензивна консумация на вода.

Винаги съобразявайте козметичните процедури, на които се подлагате, с вашата възраст. Не прибързвайте с терапиите против бръчки, лифтинг масажите и химическия пилинг. Консултирайте се с вашата козметичка кои процедури са най-подходящи за вашата възраст, тип на кожата и индивидуални нужди.
бутон за сайт

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*