Home / Лайфстайл / 10 модни грешки

10 модни грешки

Всяка жена иска да изглежда добре, да се чувства привлекателна за срещуположния пол и да се радва на внимание. Не всяка жена обаче съумява да подбере правилните и подходящи комбинации в ежедневните си тоалети. Робуването на модата в никакъв случай не означава стил. Често най-подходящите за нас дрехи не са тези, които са по последен писък на модата. И това е така, защото всяка жена има собствено и неповторимо излъчване, индивидуални особености, вкусове и предпочитания.

1. Сляпо следване на модните тенденции
Модата е хубаво нещо, стига да не се превръща в мания. Непрекъснатото желание да сме модерни и актуални може да ни накара да изглеждаме глупаво, ако не съобразяваме дрехите с фигурата, нуждите и силните си страни.

2. Целенасочено показване на долното бельо
Умишленото показване на долното бельо говори за липса на вкус. Ако това е подходящо за арт средите по време на сценични изяви, то в реалния живот е повече от комично.

3. Силен дневен грим

Силният дневен грим е напълно излишен, смятат визажистите и дори може да ни накара да изглеждаме глупаво. Особено внимателно трябва да боравим с грима по време на спортните ни занимания, а най-добре е изобщо да го изключим. Вечерният грим може да бъде по-силен, но в никакъв случай сценичен.

4. Неправилния размер дрехи

Купувайки си по-малък размер дрехи с надеждата, че този път диетата ни ще доведе до резултат, е напълно погрешно. Или обратното, по-широките дрехи ще ни направят безформени. Само точният размер ще придаде стил и елегантност на фигурата ни, независимо от килограмите.

5. Неподходящи цветови комбинации

Безразборното смесване на цветовете може да изглежда ужасяващо. Макар висшата мода непрекъснато да ни показва смели комбинации, то те не биха били подходящи за офиса. Не смесвайте повече от два, три цвята и то винаги такива, които си акомпанират.

6. Запуснат външен вид

Личната хигиена вероятно няма смисъл да коментираме, но не можем да не я споменем. Изрядният маникьор и педикьор, добре оформената прическа, чистите обувки, чистите и изгладени дрехи са повече от задължителни за всяка съвременна жена.

7. Неподходящият парфюм

Парфюмът винаги трябва да подхожда на дрехите, случая и собствените ни предпочитания. Не купувайте дадено ухание само защото ваша приятелка си го е купувала или е на върха на модните тенденции.

8. Неподходящи аксесоари

Аксесоарите са необходимо допълнение за всеки гардероб, когато са правилно аранжиране на общия фон, те могат да ви направят истинска дама. Неподходящите съчетания или ще ви състарят, или ще предизвикат недвусмислени погледи където и да се появите.

9. Комбиниране на различни десени и тъкани

Винаги съчетавайте шарките, щампите, десените и тъканите, така че да стоят добре заедно. Риза на райета и пола на флорални мотиви са напълно несъвместими, както и съчетаването на различен тип материи. Не съчетавайте така модната за този сезон дантела с дебели вълнени материи или плетиво.

10. Липсата на баланс между обувките и дрехите

Всяка дреха си иска подходящите обувки. Обувки с дебела и груба платформа, съчетани със стилен костюм са напълно несъвместими заедно.
сподели бутон

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*