Home / Кариера / Ако вярваш в себе си, няма какво да те спре!

Ако вярваш в себе си, няма какво да те спре!

Не са много хората, които не са чували имената им. Те са номер едно в сферата си. Първите им опити не са били успешни, дори нещо повече – обявявани са за некадърни или бездарни.

Основен обединяващ фактор между тях е, че не са се отказали и не са се поддали на казаното от друг, защото са вярвали в себе си.Уолт Дисни

Милиардери

Уолт Дисни е изгонен от компанията „Канзас Сити Стар“, защото според тях е изчерпан откъм идеи и въображение. Малко след това обаче той започва в нова фирма и създава черно-белия мишок Мики и неговите щури приятелчета, с което слага начало на нова ера в анимацията. Неговите рисувани рожби години наред са без конкуренция и влизат ежедневно в домовете на малки и големи. Но успехът му явно е заразен. През 1994 г. умира домашната му помощница Телма, чието завещание разкрива, че е притежателка на 9.5 млн. долара. Жената е събрала огромната сума благодарение на това, че всяка Коледа получавала като подарък от работодателя си акции на „Дисни“, които тя никога не продала.

Майкъл Блумбьрг достига до 18-о място в класацията „Най-богати хора на планетата“. Това обаче му коства трудности и уволнение от инвестиционната банка, в която е бил партньор.

Според настоящата му съпруга всеки ден ходи с обществен транспорт на работа, въпреки че е кмет на Ню Йорк и има успешен бизнес. И все пак в свободното си време обича да пилотира 6-местния си вертолет.

Шоу

Любимката на Америка Мадона също преживява професионално разочарование, когато не се застоява на първата си работа в „Дънкин Донатс“, защото залива клиент с желе. Но като истинска девственица (едноименния й сингъл Like a virgin) навлиза в поп музиката и предизвиква фурор, пише в. „Телеграф“.

За Опра Уинфри каквото и да се каже, ще бъде недостатъчно, но и нейната кариера не е вървяла в началото по мед и масло. Първите си години в телевизията тя е репортер във вечерните новини. Изгонена е заради съпричастността си по време на ефир, когато тя не сдържа емоциите си при разказите на лични истории. Точно този неин темперамент й помага да изгради империята си.

Джери Зайнфелд, легендарен комик, чиято слава достига и до нашата страна, не с такава сила, но все пак също е изпадал в немилост. По време на снимки на един от по-старите му ситкоми разбира, че е изненадващо изтрит от сцена. За съжаление никой дори не му казва, че вече не е част от екипа. Той разбира чак когато не открива свои реплики в сценария.

Писатели

Труман Капоти е определян за един от най-успешните представители на американската литература. Преди да достигне до това признание обаче е уволнен от „Ню Йоркър“, тъй като напуска по средата на един от репортажите си.

Първата издателска къща, в която работи Джоан Роулинг, я уволнява под претекст, че по цял ден пишела разкази. Но както времето много ясно и категорично показа, точно тези разкази се оказаха нейната златна кокошчица. Книгите на момчето с магьоснически способности обиколиха целия свят и създадоха цяла култура около себе си.

Нека помним

Това са само малка част от най-доказалите се хора, които са преминали през големи разочарования и са обявявани за кръгла нула в началото на кариерите си. И въпреки това не са забравили някои от най-ценните мъдрости, останали ни от предните поколения! Защото ако почукаш и не ти отворят, не е твоята врата и трябва да продължиш да пробваш. И това, че на едно място не са те оценили, не означава, че не си диамант за друго!

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*